Fond af and

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedningstid
150 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
1 personer
Kategori
Mortens aften
Visninger
6686
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
1 stk
Gulerod/gulerødder
1 stk
Løg eller zittauerløg
3 dl
Rødvin
1 1/2 l
Vand
1 1/2 tbsp.
Salt, groft
1 tbsp.
Peberkorn
1/4 stk
And, kød, skind og ben, rå
Fond af and

Ca. 1 liter.
Alt det jeg alligevel ikke gider spise på en and, brunes i en stor gryde. (Køb evt. en parteret and i foliebakke)
Tilsæt gulerod og løg… begge med skræl og skåret i store tern.
Lad grønsagerne stege med i et par minutter.
Hæld rødvin ved og lad det koge op.
Derefter vand, salt og peberkorn. Lad fonden simre i et par timer.
Si fonden gennem en sigte… og lad den koge ind til der er ca. 1 liter.
Lad evt. fonden stå i køleskabet natten over… så fedet der dannes øverst på fonden let kan fjernes.
Med fonden klar… er det hurtigt at lave en velsmagende sovs. Lav en stor portion med det samme og frys ned i mindre beholdere… eller frys fonden direkte til senere brug.


Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?