Formbrød m/ birkes (groft)

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedningstid
35 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Bagværk
Madpakke
Morgenmad / Brunch
Visninger
5430
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
2 dl
Kærnemælk
1 dl
Vand
1 tsk.
Salt, groft
6 dl
Hvedemel
2 dl
Grahamsmel, fuldkornshvedemel
1 dl
Rapsolie
25 g
Bagegær
2 tbsp.
Blå birkes
1 dl
Havregryn
Formbrød m/ birkes (groft)

Rør gæren ud i lunkent vand, og tilsæt kærnemælk el. letmælk, rapsolie og salt. Rør havregryn og grahamsmel i. Tilsæt hvedemel lidt af gangen. Dejen æltes glat, og stilles til hævning 45 minutter.

Ælt dejen igennem og form til et brød, læg det i en smurt aflang brødform. Efterhæves ca. 20 minutter. Rids brødet med en kniv, pensl med mælk og drys over med blå birkes.

Bages i en forvarmet ovn næstnederste rille ved 200 grader ca. 35-40 minutter. Bank på bunden af brødet, hvis det lyder hult er det færdigt. (Tjek efter 30 minutter).

Velbekomme!




Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?