- Forberedelsestid
- 10 minutter
- Tilberedningstid
- 35 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 1 personer
- Kategori
- Bagværk
Frokost
Madpakke
Morgenmad / Brunch
Tilbehør - Visninger
- 2818
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- maj 25, 2011
- 1 tsk.
- honning
- 2 dl
- Vand
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 3 dl
- Hvedemel
- 1 tbsp.
- Rapsolie
- 4 dl
- Speltmel
- 1 dl
- Youghurt naturel
- 25 g
- Bagegær
Formbrød med speltmel:
Opløs gær i lunkent vand, tilsæt salt, youghurt, olie og honning, Tilsæt speltmel og rør grundigt. Tilsæt hvedemelet og ælt dejen til den er glat og smidig. Stil til hævning, tildækket i 45 minutter. Tænd ovnen på 200 grader. Smør en aflang brød-form med lidt olie el. smør.
Slå dejen ned, og ælt den igennem, og læg den i brød-formen, dæk til og efterhæv i 20 minutter. Lav skrå snit i brødet og pensl med vand.
Bages i forvarmet ovn næstnederste rille, ved 200 grader i ca. 35-40 minutter.
Dejen kan også laves aftenen før, kommes i frysepose og koldthæve i køleskabet til næste morgen.
Tilsæt evt. dejen, valnødder el. græskarkerner (ristet af).
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.