- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 150 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 2 personer
- Kategori
- Bagværk
- Visninger
- 2517
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juni 24, 2009
- 1/2 dl
- Vand
- 1 stk
- Æg
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 500 g
- Hvedemel
- 25 g
- Bagegær
- 2 1/2 dl
- letmælk
- 25 g
- Smør, saltet
I lunken vand røres gæren ud. Smørret smeltes i en gryde. Bland mælken i det og hæld blandingen i skålen. Salt og 350 g mel blandes i. Rør dejen godt sammen i skålen. Tag så dejen ud på et bod med mel. Ælt dejen rigtig godt igennem med nok mel til, at dejen bliver blød og smidig. Læg dejen tilbage i skålen og lad den hæve tildækket i knap en time, til den er dobbelt så stor. Ælt herefter dejen igennem og form den til et brød eller læg den i en rugbrødsform. Lad franskbrødet hæve i et kvater. Rids det med en kniv og pensl det med et sammenpisket æg. Franskbrødet skal bages ved 200 grader i cirka 45 minutter nederst i ovnen. Lad herefter franskbrødet køle af.

Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.