Franskbrød

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedningstid
150 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
2 personer
Kategori
Bagværk
Visninger
2517
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
1/2 dl
Vand
1 stk
Æg
1 tsk.
Salt, groft
500 g
Hvedemel
25 g
Bagegær
2 1/2 dl
letmælk
25 g
Smør, saltet

I lunken vand røres gæren ud. Smørret smeltes i en gryde. Bland mælken i det og hæld blandingen i skålen. Salt og 350 g mel blandes i. Rør dejen godt sammen i skålen. Tag så dejen ud på et bod med mel. Ælt dejen rigtig godt igennem med nok mel til, at dejen bliver blød og smidig. Læg dejen tilbage i skålen og lad den hæve tildækket i knap en time, til den er dobbelt så stor. Ælt herefter dejen igennem og form den til et brød eller læg den i en rugbrødsform. Lad franskbrødet hæve i et kvater. Rids det med en kniv og pensl det med et sammenpisket æg. Franskbrødet skal bages ved 200 grader i cirka 45 minutter nederst i ovnen. Lad herefter franskbrødet køle af.


Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?