- Forberedelsestid
- 15 minutter
- Tilberedningstid
- 45 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Forret
Frokost
Hovedret
Høst
Natmad - Visninger
- 3533
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- september 1, 2011
- 3 stk
- Hvidløg, fed
- 1 tsk.
- Timian, tørret
- 2 stk
- Løg eller zittauerløg
- 1 tsk.
- Karry
- 1 dl
- Fløde 18 %
- 3 stk
- Laurbærblade
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 3 stk
- Æbler, faste
- 5 dl
- Bouillon, hønsekød, spiseklar
- 1 tsk.
- Chilipulver sød
- 2 stk
- Bagekartofler
- 1 tbsp.
- Citronsaft
- 1 tsk.
- Basilikum, tørret
- 8 stk
- Gulerod/gulerødder
- 2 knsp.
- Muskatnød, revet
Frisk gulerods-æblesuppe m/ chili:
Skræl gulerødder, æbler og bagekartofler, og skær i grove tern.
Svits hakkede løg, hvidløg og æblestykker, og derefter grøntsagerne i en klat smør og olivenolie, og tilsæt friskhakket chili el. chilipulver, muskat, karry, timian, basilikum og laurbærblade. Tilsæt hønsebouillon og citron og kog ved svag varme under låg, i ca. 45 minutter.
Tag gryden af varmen, fjern laurbær, og blend suppen. Tilsæt lidt fløde og kog i ca 10 minutter ekstra.
Smag suppen til med evt. lidt ekstra muskat, salt og peber, og lidt citronsaft.
Server suppen med en klat cremefraiche el. fløde, og grovboller el. hjemmebagte miniflutes som tilbehør (se opskrift).
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.