- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 90 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Buffet
Frokost
Hovedret
Natmad - Visninger
- 3804
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- august 29, 2011
- 1 stk
- Løg eller zittauerløg
- 4 dl
- Creme fraiche 18 %
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 1 knsp.
- Peber, friskkværnet
- 2 tsk.
- Sennep, dijon
- 1 stk
- Blomkål
- 2 tbsp.
- Mayonnaise, fedtreduceret
- 1 tbsp.
- Citronsaft
- 1 bdt.
- Dild, frisk
- 2 dl
- Hvidvin, medium
- 2 tsk.
- Provencekrydderi
- 1 stk
- Kylling
- 2 stk
- Løg eller zittauerløg
- 2 tsk.
- Salt, groft
- 1 tsk.
- Peber, friskkværnet
- 1 tbsp.
- Olivenolie
- 1 tbsp.
- Citronsaft
- 4 skive(r)
- Skinke - Bayonne, Serrano, Parma
- 3 stk
- Hvidløg, fed
- 4 stk
- Laurbærblade
- 2 stk
- Hvidløg, fed
- 1 kg
- Kartofler
- 20 g
- Smør, saltet
- 2 knsp.
- Salt, groft
- 2 tbsp.
- Rapsolie
Fyldt majskylling m/ blomkål i dild dressing & hvidløgskartofler:
Majskylling: Start med at fylde kyllingen med en blanding af løg og hvidløg i både, serranoskinke el. bacon i grove tern og bland med provencekrydderi og laurbærblade. Dryp over med lidt citronsaft og krydder med peber fra kværn. Kom fyldet i majskyllingen. Pensl den med olivenolie, lidt citronsaft og krydder med provencekrydderi, salt og peber fra kværn.
Kom kyllingen i et ildfast fad med lidt hvidvin og bouillon i bunden, og steg den i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. halvanden time. Hæld over med stegeskyen jævnligt under stegningen.
Blomkål i dild dressing: Kog blomkåls buketter i letsaltet vand ca. fem minutter, og køl dem af. Rør cremefraiche og lidt mayonnaise med revet løg, sennep, citron og smag til med salt og peber. Vend rigeligt friskhakket dild i, og vend blomkåls buketterne i dressingen tilsidst. Stil koldt til servering.
Hvidløgskartofler: Smelt smør med lidt rapsolie, revet hvidløg, og steg de kogte små kartofler gyldne i hvidløgs smørret, og krydr med lidt salt.
Portionsanret kyllingen med blomkål/dild dressingen og hvidløgskartoflerne.
Server med lune flutes el. grovboller.
Velbekomme!
Hejsa Lykke. Det er da kun to
Hej Pia, jo jo det er klart