Fyldt majskylling m/ blomkål i dild & hvidløgskartofler

Bedømmelse: 4.0/5. Fra 1 afstemning.
Vent venligst…
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedningstid
90 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Buffet
Frokost
Hovedret
Natmad
Visninger
3804
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
1 stk
Løg eller zittauerløg
4 dl
Creme fraiche 18 %
1 tsk.
Salt, groft
1 knsp.
Peber, friskkværnet
2 tsk.
Sennep, dijon
1 stk
Blomkål
2 tbsp.
Mayonnaise, fedtreduceret
1 tbsp.
Citronsaft
1 bdt.
Dild, frisk
2 dl
Hvidvin, medium
2 tsk.
Provencekrydderi
1 stk
Kylling
2 stk
Løg eller zittauerløg
2 tsk.
Salt, groft
1 tsk.
Peber, friskkværnet
1 tbsp.
Olivenolie
1 tbsp.
Citronsaft
4 skive(r)
Skinke - Bayonne, Serrano, Parma
3 stk
Hvidløg, fed
4 stk
Laurbærblade
2 stk
Hvidløg, fed
1 kg
Kartofler
20 g
Smør, saltet
2 knsp.
Salt, groft
2 tbsp.
Rapsolie
Fyldt majskylling m/ blomkål i dild & hvidløgskartofler

Fyldt majskylling m/ blomkål i dild dressing & hvidløgskartofler:
Majskylling: Start med at fylde kyllingen med en blanding af løg og hvidløg i både, serranoskinke el. bacon i grove tern og bland med provencekrydderi og laurbærblade. Dryp over med lidt citronsaft og krydder med peber fra kværn. Kom fyldet i majskyllingen. Pensl den med olivenolie, lidt citronsaft og krydder med provencekrydderi, salt og peber fra kværn.
Kom kyllingen i et ildfast fad med lidt hvidvin og bouillon i bunden, og steg den i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. halvanden time. Hæld over med stegeskyen jævnligt under stegningen.
Blomkål i dild dressing: Kog blomkåls buketter i letsaltet vand ca. fem minutter, og køl dem af. Rør cremefraiche og lidt mayonnaise med revet løg, sennep, citron og smag til med salt og peber. Vend rigeligt friskhakket dild i, og vend blomkåls buketterne i dressingen tilsidst. Stil koldt til servering.
Hvidløgskartofler: Smelt smør med lidt rapsolie, revet hvidløg, og steg de kogte små kartofler gyldne i hvidløgs smørret, og krydr med lidt salt.
Portionsanret kyllingen med blomkål/dild dressingen og hvidløgskartoflerne.
Server med lune flutes el. grovboller.
Velbekomme!





2 comments

  1. Den ukendte kok sagde på september 5, 2011

    Hejsa Lykke. Det er da kun to

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  2. Den ukendte kok sagde på september 5, 2011

    Hej Pia, jo jo det er klart

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?