- Forberedelsestid
- 20 minutter
- Tilberedningstid
- 20 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 10 personer
- Kategori
- Bagværk
Buffet
Morgenmad / Brunch - Visninger
- 4800
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- marts 23, 2011
- 1 tsk.
- Citronskal, revet
- 1 ml
- Flormelis
- 1 tsk.
- vanillesukker
- 2 stk
- Æggeblomme, pasteuriseret
- 2 dl
- Fløde 38 %, Piskefløde
- 1 dl
- Sukker (melis)
- 1 stk
- Citron - gerne økologisk
- 4 stk
- Husblas, blade
- 3 ml
- Kærnemælk
- 2 dl
- Hvedemel
- 100 g
- Smør, saltet
Citroncreme:
Læg husblasen i blød i koldt vand ca. 10 minutter. Pisk fløden til let skum. I en anden skål røres æggeblommer (pasteuriserede) med sukker og vanille, tilsæt citronsaft og revet citronskal. Tag husblasen op, og smelt det i vandbad med det vand der hænger ved. Rør husblasen i æggene, pisk til det er ved at stivne. Vend flødeskum forsigtigt i cremen, og stil koldt, mens du tilbereder mørdejen.
Kærnemælkshorn:
Smuldr smørret i melet, og tilsæt kærnemælk.Saml dejen, tilsæt evt. ekstra mel hvis den klistrer. Skal ikke æltes for meget, kun liges samles hurtigt. Stil dejen koldt ca. en halv time.
Del dejen i to boller, og rullles ud på et meldrysset bor. Skær trekanter ud, og kom lidt creme på den brede ende af dejstykkerne. Rulles til horn, lægges på plade med bagepapir. Pensl med æg, og bages i forvarmet ovn, midterste rille ved 225 grader, i ca. 20 minutter.
Kan også laves til større horn, hvor hele dejen rulles ud på en gang, men skal så have 5-8 minutter længere bagetid. Hornene kan også fyldes med f.eks æble/pæremos, nougatstykker el hindbærsyltetøj.
Pynt de afkølede horn med drys af flormelis.
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.