- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 75 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 6 personer
- Kategori
- Dessert
- Visninger
- 1688
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- august 15, 2009
- 55 g
- Amaretti-småkager
- 55 g
- Flødechokolade også med appelsin krokant
- 6 tbsp.
- Amaretto-likør
- 85 g
- Mørk chokolade også med orange
- 2 dl
- Fløde 38 %, Piskefløde
- 1 stk
- Æggehvide
- 3 dl
- Hvidvin
- 1 tsk.
- Citronskal, revet
- 6 stk
- Nektariner
Hak den mørke chokolade og bland den i en skål sammen med knuste småkager og citronskal. Pisk æggehviderne let sammen og bland det i blandingen sammen med halvdelen af likøren. Halver nektarinerne, fjern stenene og gør hullerne lidt større med en kniv. Det frygtkød som fjernes blandes i skålen og det hele røres godt sammen. Stil nektarinerne med hullet opad i et ildfast fad. Fyld blandingen i hullerne. Den sidste del likør blandes med hvidvinen og hældes i fadet ved nektarinerne. Stil fadet i ovnen ved 190 grader i cirka tre kvarter til nektarinerne er bløde. Pisk fløden til flødeskum og riv mælkechokoladen. Anret to nektariner på hver deres tallerken. Hæld lidt af Likørblandingen fra fadet over nektarinerne, læg en skefuld flødeskum over og drys med chokoladen.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.