- Forberedelsestid
- 40 minutter
- Tilberedningstid
- 55 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Buffet
Frokost
Hovedret
Morgenmad / Brunch
Natmad - Visninger
- 37031
- Pris pr. Portion
- 22.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- februar 11, 2013
- 500 g
- Oksekød, hakket, råt
- 3 stk
- Hvidløg, fed
- 2 stk
- Løg eller zittauerløg
- 1 ml
- Smør, saltet
- 1 stk
- Gulerod/gulerødder
- 125 g
- Friske champignon
- 1 stk
- Rød Snackpeber
- 1 ml
- Tomatpure
- 1 1/2 dl
- Fløde 38 %, Piskefløde
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 1/2 tsk.
- Peber, friskkværnet
- 200 g
- revet ost, efter smag
- 8 stk
- Madpandekager
En lækker, nem og børnevenlig ret. Denne gang har jeg valgt madpandekager fra køledisken, men laver du dem selv, bliver kuvertprisen selvfølgelig lavere.
Start med at rengøre og snitte alle grøntsagerne. Hvidløgene snittes fint, løgene hakkes groft, guleroden skæres i små tern, champignon i skiver og snackpeberen i tynde strimler.
Svits løg og hvidløg i smørret til de er klare.
Tilsæt kød og svits videre til kødet falder fra hinanden og er pænt brunt.
Tilsæt resten af grønsagerne og skru ned til middel varme. Svits det hele under omrøring i 10 minutter.
Lav et hul på panden, hvor tomatpureen svitses med i 5 minutter, inden den blandes med kød og grøntsager.
Tilsæt fløden og lad den koge godt ind… så det bliver en cremet masse. Smag til med salt, peber og chiliflager. Eller… vælg de krydderier, du syntes om.
Når fyldet er klart, sættes det til side for at afkøle en anelse. Så er det nemmere at arbejde med.
Hvis du bruger madpandekager fra køledisken, skal de lige have 10 sekunder i mikroovnen ved fuld effekt, ellers knækker de, når de skal rulles.
Læg 2-3 spsk. fyld på hver pandekage (er selvfølgelig afhængig af størrelsen på pandekagerne) og rul dem. Lægges i et smurt ildfast fad og bages i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.
Så skal pandekagerne drysses gavmildt med revet ost. Du kan bruge den ost, du føler for… i mit tilfælde, har jeg brugt en fast, hård fåreost Pecorino Romano, som dog ikke har den bedste smelteevne, men smager vidunderligt. Pandekagerne stilles igen i ovnen… og er klar, når osten er smeltet.
Server en lækker salat til. Brug årstidens grøntsager, som er de bedste og billigste.
Udarbejdet i samarbejde med Vielskermad.dk
Prøv også denne lækre opskrift på dessertpandekager fra Vielskermad.dk
Kan den fryses ?
kan jeg tilberede retten og
Hej Rene ;-D
Hej Kirsten