Galettes, franske madpandekager

Bedømmelse: 3.5/5. Fra 4 stemmer.
Vent venligst…
Forberedelsestid
45 minutter
Tilberedningstid
60 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Hovedret
Visninger
10108
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
125 g
Boghvedemel
Galettes, franske madpandekager

Put begge slags mel i en skål og slå æggene i en efter en. Tilsæt så mælk, vand og salt. Pisk dejen indtil den er ensartet. Lad dejen hvile 2 timer eller natten over. Smør pandekagepanden med fedtet og sæt den over på middel varme. Smelt smørret og tilsæt det dejen. Hæld en skefuld dej på panden og spred det hurtigt. Når kanterne begynder at brune så vend pandekagen på panden. 1 minut pr. side skulle være nok. Læg dem i en stak og hold dem varme i en varm ovn indtil du er parat til at fylde dem. Du får ca. 8-10 stk. pandekager. Den typiske franske galette er bagt på en stor flad bageplade og dejen bliver spredt med et træredskab, men mindre pandekager kan blive lavet på en almindelig pandekagepande og dejen kan spredes ved at vende holde panden skævt. Hvis dejen bliver for tyk, tilsæt ½ dl. vand.Dette er en fransk opskrift på de smagfulde pandekager fra Bretagne kaldet “Galettes”. Fyld dem med skinke, ost, champignons, ristede bacontern, stg. æblestykker, porre/løg eller røget laks.
Drik ufiltreret æblemost til.


4 comments

  1. Den ukendte kok sagde på februar 27, 2010

    Let og lækkert – tak!

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  2. Anonym sagde på juni 24, 2010

    Hvor meget smør skal der

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  3. Den ukendte kok sagde på oktober 10, 2010

    De 6 spsk. fedtstoft er vel

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  4. Den ukendte kok sagde på oktober 10, 2010

    Ja, det er det. Jeg bruger

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?