- Forberedelsestid
- 45 minutter
- Tilberedningstid
- 60 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 10108
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- december 25, 2009
- 125 g
- Boghvedemel
Put begge slags mel i en skål og slå æggene i en efter en. Tilsæt så mælk, vand og salt. Pisk dejen indtil den er ensartet. Lad dejen hvile 2 timer eller natten over. Smør pandekagepanden med fedtet og sæt den over på middel varme. Smelt smørret og tilsæt det dejen. Hæld en skefuld dej på panden og spred det hurtigt. Når kanterne begynder at brune så vend pandekagen på panden. 1 minut pr. side skulle være nok. Læg dem i en stak og hold dem varme i en varm ovn indtil du er parat til at fylde dem. Du får ca. 8-10 stk. pandekager. Den typiske franske galette er bagt på en stor flad bageplade og dejen bliver spredt med et træredskab, men mindre pandekager kan blive lavet på en almindelig pandekagepande og dejen kan spredes ved at vende holde panden skævt. Hvis dejen bliver for tyk, tilsæt ½ dl. vand.Dette er en fransk opskrift på de smagfulde pandekager fra Bretagne kaldet “Galettes”. Fyld dem med skinke, ost, champignons, ristede bacontern, stg. æblestykker, porre/løg eller røget laks.
Drik ufiltreret æblemost til.
Let og lækkert – tak!
Hvor meget smør skal der
De 6 spsk. fedtstoft er vel
Ja, det er det. Jeg bruger