Gammeldags æblekage

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
25 minutter
Tilberedningstid
25 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Dessert
Visninger
1887
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
25 g
Smør, saltet
1/2 dl
Vand
750 g
Æble / æbler
1 tbsp.
Sukker
75 g
makroner
75 g
Sukker (melis)
2 1/2 dl
Fløde 38 %, Piskefløde
75 g
Smør, saltet
150 g
Rasp

Skræl æblerne og fjern kernehuset i midten.  Skær æblerne i små stykker og put dem i en gryde sammen med vandet.  Tænd for gryden ved høj varme. Skru ned på middelvarme, når æblerne begynder at koge. Lad dem nu simre 10 min indtil æblerne er møre. Tilsæt smør og smag til med sukker. Rør nu æblerne til en mos og lad den afkøle i køleskabet.Fyld: Bland rasp og sukker i en skål. Smelt smørret i en pande. Tilsæt raspblandingen og rist den under omrøring til den er gylden. Pas på det ikke brænder på!
Makroner knuses nu lettest ved at putte dem i en plasticpose og slå på posen med noget tungt med en glat overflade, f.eks. en kagerulle.
Pisk fløden stiv. Lige inden serveringen anrettes æblemos, fyld og makroner skiftevis i en glasskål. Slut af med et lag fyld. Læg herpå flødeskum


3 comments

  1. Anonym sagde på januar 14, 2010

    Den lyder faneme rigtig GOD..

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  2. Anonym sagde på februar 20, 2011

    skal det æblerasp

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  3. Anonym sagde på februar 20, 2011

    skal det være æblerasp

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?