- Forberedelsestid
- 15 minutter
- Tilberedningstid
- 30 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 8 personer
- Kategori
- Bagværk
Buffet
Morgenmad / Brunch - Visninger
- 8803
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juni 22, 2011
- 4 dl
- Rapsolie
- 25 g
- Bagegær
- 1 dl
- Hindbærmarmelade
- 1/2 dl
- Sukker (melis)
- 2 tsk.
- vanillesukker
- 2 dl
- letmælk
- 1 tsk.
- Kardemomme, stødt
- 100 g
- Smør, saltet
- 1 stk
- Æg
- 1 knsp.
- Salt, groft
- 5 dl
- Hvedemel
Berliner-boller m/ syltetøj: Fik dem som barn, og de smager bare godt, især lune og helt friskbagte. Laves af the-bolledej, så man kan også bruge ens egen grunddej til the-boller.
Grund-dej: Rør gær ud i lunkent mælk, og tilsæt smeltet smør, sukker, vanille, æg, og et knips salt. Bland mel med kardemomme, og rør den grundigt i dejen. Ælt dejen glat og smidig. Stil til hævning i ca. 30 minutter. Dejen behøver ikke at hæve, men synes det giver et bedre resultat.
Slå dejen ned under æltning, og rul den tyndt ud på et bord med mel. Stik dejen ud med et drikkeglas, i et lige antal. Kom hindbærmarmelade på halvdelen, og fugt kanterne med lidt vand. Kom den anden halvdel på, og tryk kanterne godt sammen.
Varm rapsolie op i en stor gryde, til kogepunktet, og kom to-tre boller i olien ad gangen. Kog bollerne gyldne ved medium varme (vend dem en gang undervejs), til de hæver op i olien. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Vend dem i sukker, mens de stadig er lidt lune. Prøv evt. med en bolle først.
Bollerne kan også fyldes med sveske-mos.
Serveres lune, men kan også varmes op senere.
Velbekomme!
Hejsa
Hej Maha
Hvor længe skal de koges i
Hej Jette
skal bage dem i morgen, og
Hej Bettina.
Hej 🙂
Hej Anne 🙂
Mmh.. 🙂 lækkert… *:)