Gammeldags berliner-boller m/ syltetøj

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedningstid
30 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
8 personer
Kategori
Bagværk
Buffet
Morgenmad / Brunch
Visninger
5928
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
4 dl
Rapsolie
25 g
Bagegær
1 dl
Hindbærmarmelade
1/2 dl
Sukker (melis)
2 tsk.
vanillesukker
2 dl
letmælk
1 tsk.
Kardemomme, stødt
100 g
Smør, saltet
1 stk
Æg
1 knsp.
Salt, groft
5 dl
Hvedemel
Gammeldags berliner-boller m/ syltetøj

Berliner-boller m/ syltetøj: Fik dem som barn, og de smager bare godt, især lune og helt friskbagte. Laves af the-bolledej, så man kan også bruge ens egen grunddej til the-boller.
Grund-dej: Rør gær ud i lunkent mælk, og tilsæt smeltet smør, sukker, vanille, æg, og et knips salt. Bland mel med kardemomme, og rør den grundigt i dejen. Ælt dejen glat og smidig. Stil til hævning i ca. 30 minutter. Dejen behøver ikke at hæve, men synes det giver et bedre resultat.
Slå dejen ned under æltning, og rul den tyndt ud på et bord med mel. Stik dejen ud med et drikkeglas, i et lige antal. Kom hindbærmarmelade på halvdelen, og fugt kanterne med lidt vand. Kom den anden halvdel på, og tryk kanterne godt sammen.
Varm rapsolie op i en stor gryde, til kogepunktet, og kom to-tre boller i olien ad gangen. Kog bollerne gyldne ved medium varme (vend dem en gang undervejs), til de hæver op i olien. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Vend dem i sukker, mens de stadig er lidt lune. Prøv evt. med en bolle først.
Bollerne kan også fyldes med sveske-mos.
Serveres lune, men kan også varmes op senere.
Velbekomme!

9 comments

  1. Maha (not verified) sagde på februar 9, 2012 Svar

    Hejsa

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  2. Den ukendte kok sagde på februar 9, 2012 Svar

    Hej Maha

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  3. Jette (not verified) sagde på juni 15, 2013 Svar

    Hvor længe skal de koges i

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  4. Den ukendte kok sagde på juni 15, 2013 Svar

    Hej Jette

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  5. Bettina. (not verified) sagde på november 1, 2013 Svar

    skal bage dem i morgen, og

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  6. Den ukendte kok sagde på november 2, 2013 Svar

    Hej Bettina.

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  7. Anne (not verified) sagde på november 23, 2013 Svar

    Hej 🙂

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  8. Den ukendte kok sagde på november 23, 2013 Svar

    Hej Anne 🙂

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  9. Sille (not verified) sagde på november 12, 2014 Svar

    Mmh.. 🙂 lækkert… *:)

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…

Skriv et svar

Bemærk: Kommentarer på webstedet afspejler de respektive forfatteres synspunkter og ikke nødvendigvis webportalens synspunkter. Medlemmer anmodes om at afstå fra fornærmelser, bande og vulgære udtryk. Vi forbeholder os ret til at slette enhver kommentar uden varsel eller forklaringer.

Din email vil ikke kunne ses af andre. *

*
*

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?