- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 150 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 20 personer
- Kategori
- Bagværk
- Visninger
- 3068
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juni 13, 2009
- 1/2 dl
- Vand
- 350 g
- Flormelis
- 20 g
- kakaopulver
- 15 g
- kardemomme
- 50 g
- Bagegær
- 30 g
- Sukker (melis)
- 125 ml
- Sødmælk
- 370 g
- Smør, saltet
- 2 stk
- Æg
- 500 g
- Hvedemel
- 125 g
- Sukker (melis)
- 125 g
- Smør, saltet
- 125 g
- marcipan
- 1 stk
- Æg
Gær og sukker røres i mælken, til det er opløst. Bland smør, æg, kardemomme og mel i og rør det til en ensartet dej. Ælt den godt igennem og stil den i køleskabet i knap en halv time. Rul så dejen til en 4 millimeter stor firkant. Skær den i firkanter på 10×10 centimeter. Rør smør, sukker og marcipan sammen og fordel massen på firkanterne. Saml hjørnerne på midten og tryk dem let sammen. Sæt fastelavnsbollerne på en bageplade med samlingen nedad og lad dem hæve lunt halvanden time. Pensl herefter med et sammenpisket æg og bag dem 8-10 minutter ved 220 grader. Lad fastelavnsbollerne køle af og pynt så med glasur.
Der er fejl i opskriften.