Gammeldags fastelavnsboller

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedningstid
150 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
20 personer
Kategori
Bagværk
Visninger
3068
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
1/2 dl
Vand
350 g
Flormelis
20 g
kakaopulver
15 g
kardemomme
50 g
Bagegær
30 g
Sukker (melis)
125 ml
Sødmælk
370 g
Smør, saltet
2 stk
Æg
500 g
Hvedemel
125 g
Sukker (melis)
125 g
Smør, saltet
125 g
marcipan
1 stk
Æg

Gær og sukker røres i mælken, til det er opløst. Bland smør, æg, kardemomme og mel i og rør det til en ensartet dej. Ælt den godt igennem og stil den i køleskabet i knap en halv time. Rul så dejen til en 4 millimeter stor firkant. Skær den i firkanter på 10×10 centimeter. Rør smør, sukker og marcipan sammen og fordel massen på firkanterne. Saml hjørnerne på midten og tryk dem let sammen. Sæt fastelavnsbollerne på en bageplade med samlingen nedad og lad dem hæve lunt halvanden time. Pensl herefter med et sammenpisket æg og bag dem 8-10 minutter ved 220 grader. Lad fastelavnsbollerne køle af og pynt så med glasur.


2 comments

  1. Anonym sagde på februar 2, 2010

    Der er fejl i opskriften.

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?