Gammeldags Kylling m/ agurkesalat

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedningstid
90 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Hovedret
Visninger
5322
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
1 stk
Agurk
1 tbsp.
Dild, frisk
1 dl
eddike
2 tbsp.
Sukker (melis)
1 tbsp.
Vand
2 knsp.
Salt og peber
1 bdt.
Persille, frisk
1 tsk.
Salt, groft
2 knsp.
Peber, friskkværnet
4 dl
Bouillon, hønsekød, spiseklar
3 stk
Laurbærblade
1 stk
Kylling
4 dl
Kyllingefond/Hønsebouillion
2 knsp.
Salt og peber
2 tbsp.
Maizena til jævning
1 tsk.
Sovsekulør
1 kg
Kartofler
2 tbsp.
Smør, saltet
1 tsk.
Ribsgele
Gammeldags Kylling m/ agurkesalat

Gammeldags kylling:
Rens kyllingen, og dup den tør. Skyl persille grundigt (kruspersille). Gnid kyllingen ind i salt og drys med peber. Fyld kyllingen med persille duske (gem lidt til kartoflerne). Brunes af i smør, i en gryde, på alle sider. Tilsæt bouillon og laurbærblade, og lad den simre under låg i ca. en time (vend kyllingen efter en halv time). Tænd for ovnen  (225 grader). og grill den grydestegte kylling så den får en sprød overflade, i ca femten minutter.
Agurkesalat:
Skyl en agurk, og skær den i helt tynde skiver. Rør eddike med lidt vand, sukker, et knips salt og peber. (evt. friskhakket dild). Lad den trække på køl, i mindst en halv time.
Brun sovs og kartofler.
Skræl kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i ca. 20 minutter. Server dem med et drys af hakket persille. Si kyllingenfonden, og kog den op med lidt smør, tilsæt et par dråber sovsekulør. Jævn sovsen med maizena rørt op i lidt vand. Smag sovsen til med salt, peber, og lidt ribsgelé.
Man kan også brune kyllingen af i en gryde, og ellers tilberede den i ovn, med bouillon, i ca. halvanden time ved 175 grader.
Skær kyllingen ud, og server med agurkesalaten og evt. ribsgelé som tilbehør.
Hvis man har kylling tilovers, kan man bruge det næste dag til f.eks. høns i asparges m/ tarteletter.
Velbekomme!


3 comments

  1. Den ukendte kok sagde på april 2, 2011

    Mums… det er længe siden,

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  2. Anonym sagde på februar 27, 2012

    Gammeldags kylling er altid

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  3. Den ukendte kok sagde på februar 27, 2012

    Hej Kirsten!

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?