- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 90 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 5322
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- april 2, 2011
- 1 stk
- Agurk
- 1 tbsp.
- Dild, frisk
- 1 dl
- eddike
- 2 tbsp.
- Sukker (melis)
- 1 tbsp.
- Vand
- 2 knsp.
- Salt og peber
- 1 bdt.
- Persille, frisk
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 2 knsp.
- Peber, friskkværnet
- 4 dl
- Bouillon, hønsekød, spiseklar
- 3 stk
- Laurbærblade
- 1 stk
- Kylling
- 4 dl
- Kyllingefond/Hønsebouillion
- 2 knsp.
- Salt og peber
- 2 tbsp.
- Maizena til jævning
- 1 tsk.
- Sovsekulør
- 1 kg
- Kartofler
- 2 tbsp.
- Smør, saltet
- 1 tsk.
- Ribsgele
Gammeldags kylling:
Rens kyllingen, og dup den tør. Skyl persille grundigt (kruspersille). Gnid kyllingen ind i salt og drys med peber. Fyld kyllingen med persille duske (gem lidt til kartoflerne). Brunes af i smør, i en gryde, på alle sider. Tilsæt bouillon og laurbærblade, og lad den simre under låg i ca. en time (vend kyllingen efter en halv time). Tænd for ovnen (225 grader). og grill den grydestegte kylling så den får en sprød overflade, i ca femten minutter.
Agurkesalat:
Skyl en agurk, og skær den i helt tynde skiver. Rør eddike med lidt vand, sukker, et knips salt og peber. (evt. friskhakket dild). Lad den trække på køl, i mindst en halv time.
Brun sovs og kartofler.
Skræl kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i ca. 20 minutter. Server dem med et drys af hakket persille. Si kyllingenfonden, og kog den op med lidt smør, tilsæt et par dråber sovsekulør. Jævn sovsen med maizena rørt op i lidt vand. Smag sovsen til med salt, peber, og lidt ribsgelé.
Man kan også brune kyllingen af i en gryde, og ellers tilberede den i ovn, med bouillon, i ca. halvanden time ved 175 grader.
Skær kyllingen ud, og server med agurkesalaten og evt. ribsgelé som tilbehør.
Hvis man har kylling tilovers, kan man bruge det næste dag til f.eks. høns i asparges m/ tarteletter.
Velbekomme!
Mums… det er længe siden,
Gammeldags kylling er altid
Hej Kirsten!