- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 120 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 19873
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- oktober 7, 2011
Gammeldags okse-grydesteg m/ rodfrugter & skysovs
Grydesteg: Stegen gnides med groft havsalt og peber fra kværn, og brunes godt af på alle sider, i en gryde med smør og olie. Blandede rodfrugter, løg, laurbær, timian tilsættes. Oksebouillon og øl hældes ved (stegen skal være dække halvt til med væden).
Stegen småsimrer under låg i 2-3 timer afhængig af størrelsen (læs vejledning på indpakning). Vendes en gang undervejs.
Rodfrugter, æbler og løg kommes i et ildfast fad med bagepapir, og krydres med timian, laurbær, salt og peber. Dryppes over med en god olivenolie og citronsaft.
Kommes i oven sammen med bagekartofler i stanniol, ved 200 grader i ca. 60 minutter.
Hæld skyen fra stegen, og lad den hvile pakket i stanniol. Kog op med lidt fløde (kan udelades), kom et par dråber sovsekulør i og jævn med maizena. Smag til.
Portionsanret stegen med rodfrugter, skysovs og surt som tilbehør.
Velbekomme!
Nu er jeg ikke så godt kendt