Gammeldags okse-grydesteg

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedningstid
120 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Hovedret
Visninger
19873
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
Gammeldags okse-grydesteg

Gammeldags okse-grydesteg m/ rodfrugter & skysovs

Grydesteg: Stegen gnides med groft havsalt og peber fra kværn, og brunes godt af på alle sider, i en gryde med smør og olie. Blandede rodfrugter, løg, laurbær, timian tilsættes. Oksebouillon og øl hældes ved (stegen skal være dække halvt til med væden).

Stegen småsimrer under låg i 2-3 timer afhængig af størrelsen (læs vejledning på indpakning). Vendes en gang undervejs.

Rodfrugter, æbler og løg kommes i et ildfast fad med bagepapir, og krydres med timian, laurbær, salt og peber. Dryppes over med en god olivenolie og citronsaft.
Kommes i oven sammen med bagekartofler i stanniol, ved 200 grader i ca. 60 minutter.

Hæld skyen fra stegen, og lad den hvile pakket i stanniol. Kog op med lidt fløde (kan udelades), kom et par dråber sovsekulør i og jævn med maizena. Smag til.

Portionsanret stegen med rodfrugter, skysovs og surt som tilbehør.

Velbekomme!


En kommentar

  1. Anonym sagde på februar 12, 2015

    Nu er jeg ikke så godt kendt

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?