- Forberedelsestid
- 40 minutter
- Tilberedningstid
- 250 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 2765
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- marts 22, 2011
Gammeldags oksesteg:
Rens og snit gulerødder, løg og hvidløg. Brun oksestegen på alle sider, i smør og rapsolie, krydr med salt og peber. Læg i en Römertopf med grøntsager, laurbær, og hæld mørkt øl, og bouillon ved. Læg låg på, og sæt i en kold ovn, nederste rille, ved 160 grader, i ca fire timer. Det giver det møreste kød man kan tænke sig. Hæld skyen fra til skysovs. Kog skyen ind , jævn med lidt maizena, eller fløde (efter behag), og smag til med salt og peber.
Kartoffelmos m/persille:
Skræl bagekartofler, og skær i mindre stykker. Koge dem møre usaltet vand, i ca. 20 minutter. Gem vandet fra kartoflerne til mosen. Skyl persillen grundigt, og hak den fint. Mos kartoflerne, tilsæt smør og kartoffelvand. pisk mosen godt, og smag til med revet muskat, salt og peber. Vend persillen i mosen, og server.
Tilbehør: Skysovs og rødbeder, eller dampede grøntsager (f.eks. gulerødder, porrer el. brocolli) efter behag.
Retten er rigtig god hvis man tænker på kalorierne, så undgår man bare smør og fløde, den smager stadig skønt.
Er også en nem weekend ret til gæsterne, da stegen passer sig selv, så man har tid til de andre forberedelser, såsom forret el. dessert, m.m.
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.