- Forberedelsestid
- 15 minutter
- Tilberedningstid
- 45 minutter
- Sværhedsgrad
- Midt imellem
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Tilbehør
- Visninger
- 8609
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- oktober 2, 2009
Gastrique (gastrik på dansk) – Bitter/sød sauce
1) Sukkeret smeltes på en pande/i en gryde og brunes let.
2) Peber tilsættes efter behag.
3) Æbleeddike (eller anden god eddike f.eks. kirsebær) tilsættes, rør rundt og tilsæt vildtfonden.
4) Bring det i kog og lad det koge ind, indtil der er ca. 3 dl. tilbage.
5) Monter saucen med smør.
6) Si evt. saucen for at den bliver helt fin (gerne en helt finmasket si)
Saucen passer perfekt til mørkt kød, som f.eks. okse-, kalve-, lammekød og vildt. Saucen er god at blande i en brun (gammeldags) sovs, som giver en god smag. Gastrique’en kan også bruges til at glacere kød i ovnen, til en dressing. Kan opbevarer i længere tid i et lufttæt glas.