Gl.dags kalvespidsbryst m/ sursødsovs

Bedømmelse: 5.0/5. Fra 1 afstemning.
Vent venligst…
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedningstid
90 minutter
Sværhedsgrad
Midt imellem
Serveringer
4 personer
Kategori
Hovedret
Visninger
4766
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
3 tbsp.
Hvedemel
5 dl
Suppefond
1 tsk.
Salt og peber
3 tbsp.
eddike
2 tbsp.
Sukker (melis)
1 dl
Fløde 38 %, Piskefløde
20 g
Smør, saltet
1 bdt.
Babyspinat
1 tsk.
Citronsaft
1 kg
Kartofler
2 tbsp.
Smør, saltet
1 bdt.
Forårsløg, rå
2 knsp.
Salt og peber
4 stk
Laurbærblade
1 l
Kyllingefond/Hønsebouillion
1 tsk.
Salt og peber
800 g
Kalveklump
3 stk
Løg eller zittauerløg
Gl.dags kalvespidsbryst m/ sursødsovs

Gl.dags middagsret m. lækkert mørt kalvespidsbryst, serveret med sursødsovs, smørstegt spinat og forårsløg.

Kalvespidsbryst: Kog kalvestegen i bouillon så det lige dækker og kom laurbær, løgbåde, salt og  rigeligt peber ved. Lad det simre under låg ca. 1 1/2 time. Si fonden til sursødsovsen.

Sursødsovs: Lav en opbagt sovs med smør og mel. Det piskes til en dej og tilsættes kalvefonden lidt af gangen. Tilsæt et par spsk eddike og sukker, salt og peber fra kværn. Kom en lille skvæt fløde ved for at runde smagen af. Juster det sursøde efter egen smag.

Tilbehør: Svits spinatblade og hele forårsløg af i smør og lidt citronsaft. Krydr med et par knsp salt og peber.

Server retten med kartofler, kalvebrystet i tynde skiver og sovs med tilbehør.

Man kan også tilsætte friskrevet peberrod til sovsen efter smag…

Velbekomme!


Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?