- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 90 minutter
- Sværhedsgrad
- Midt imellem
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 4766
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- marts 31, 2012
- 3 tbsp.
- Hvedemel
- 5 dl
- Suppefond
- 1 tsk.
- Salt og peber
- 3 tbsp.
- eddike
- 2 tbsp.
- Sukker (melis)
- 1 dl
- Fløde 38 %, Piskefløde
- 20 g
- Smør, saltet
- 1 bdt.
- Babyspinat
- 1 tsk.
- Citronsaft
- 1 kg
- Kartofler
- 2 tbsp.
- Smør, saltet
- 1 bdt.
- Forårsløg, rå
- 2 knsp.
- Salt og peber
- 4 stk
- Laurbærblade
- 1 l
- Kyllingefond/Hønsebouillion
- 1 tsk.
- Salt og peber
- 800 g
- Kalveklump
- 3 stk
- Løg eller zittauerløg
Gl.dags middagsret m. lækkert mørt kalvespidsbryst, serveret med sursødsovs, smørstegt spinat og forårsløg.
Kalvespidsbryst: Kog kalvestegen i bouillon så det lige dækker og kom laurbær, løgbåde, salt og rigeligt peber ved. Lad det simre under låg ca. 1 1/2 time. Si fonden til sursødsovsen.
Sursødsovs: Lav en opbagt sovs med smør og mel. Det piskes til en dej og tilsættes kalvefonden lidt af gangen. Tilsæt et par spsk eddike og sukker, salt og peber fra kværn. Kom en lille skvæt fløde ved for at runde smagen af. Juster det sursøde efter egen smag.
Tilbehør: Svits spinatblade og hele forårsløg af i smør og lidt citronsaft. Krydr med et par knsp salt og peber.
Server retten med kartofler, kalvebrystet i tynde skiver og sovs med tilbehør.
Man kan også tilsætte friskrevet peberrod til sovsen efter smag…
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.