- Forberedelsestid
- 10 minutter
- Tilberedningstid
- 120 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Jul
- Visninger
- 3819
- Pris pr. Portion
- Skrevet af
- Udgivet den
- november 29, 2019
- 1 kg
- Skinke
- 1 dl
- Rasp
- 1 spsk.
- Ingefær, frisk
- 1 stk
- Appelsin økologisk
- 2 spsk.
- honning
- 4 spsk.
- Sennep, dijon

Julen er højtid for steg, der kan serveres til en julefrokost eller være lækkert måltid på én af decembers stemningsfulde hverdagsaftener.
Glaseret skinke er en favorit i det danske køkken, og det er et must hos mange familier, når kalenderen når den sidste måned på året.
Det er en simpel opskrift, da tilberedningstiden går med, at stegen passer sig selv i ovnen.
Ingredienser (4 personer)
- Placer skinken i et ovnfast fad og hæld 2 dl vand i bunden af fadet. Lad skinken blive i nettet og sæt den med sværen opad
- Sæt skinken i en forvarmet ovn på 175 grader varm luft og bag den i cirka 1 time og 30 minutter. Brug gerne et stegetermometer så du kan tage den ud, når den har en indre temperatur på 65 grader
- Bland alle ingredienserne til sennepsgratineringen (på nær rasp)
- Tag skinken ud af ovnen og fjern nettet samt sværen. Brug en skarp kniv til at lave ridser på tværs af skinken og fordel sennepsgratineringen over den varme skinke
- Drys rasp på skinken når gratineringen er jævn fordelt
- Bag den gratinerede skinken færdig i ovnen på 175 grader i cirka 15 minutter.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.