fbpx

Gør hverdagen mere overskuelig – Gode råd til at skabe mere tid i din hverdag

tips

Synes du også det kan være svært at få hverdagen til at hænge sammen, når du både skal stå for aftensmaden, de huslige pligter, hente børn og handle ind? Vi guider dig til at gøre hverdagen mere overskuelig.

 

Betal dig fra det meste

Forskningen viser at vi faktisk godt kan købe os til lykke. Det, de fleste af os ønsker, er mere tid til det vi hver især føler, betyder noget for os. Det kan være alt fra mere kvalitetstid med børnene, til mere tid til at passe vores hobbyer. Ligegyldigt hvad, vil vi gerne undgå at gøre de ting, som vi føler er tidsspild.

Irriterende huslige pligter, så som rengøring og at vaske tøj, er nok det de fleste danskere, mindst nyder. Det er derimod noget vi alle gør, rigtig meget. Efter en lang og udmattende arbejdsdag, er det nok det sidste man har lyst til. Det er derfor underligt hvorfor flere familier ikke har rengøringshjælp. Statistikken viser, at størstedelen af familierne i Danmark, har råd til rengøring hver til hver anden uge.

Det er dog begrænset for hvem, der burde købe sig mere tid. Vi ser et klart mønster, som viser at vi som borgere gerne vil arbejde og have fritid. Derfor er det mest dem som arbejder meget, som betaler sig fra de forskellige sure pligter.

Til dem som ikke har råd til at hyre hjælp til diverse huslige pligter, kan længere ferier eller nedsat arbejdstid også være en god løsning. Det handler på en eller anden måde om at få mere tid. Enten skaber du tid ved at betale andre for at foretage de sure pligter, ellers skaber du tid ved at arbejde mindre, og gøre mere plads til de huslige pligter.

 

Danskerne tager de forskellige initiativer til sig

Med et større fokus på individet, har vi set at ønsket om mere tid til sig selv, børnene og generelt mindre tid i køkkenet og rengøring, det har fået én slags virksomhed til vokse markant. Nemlig servicebranchen, indenfor mad, rengøring og lignende. Danskerne betaler sig fra, at gøre en masse, som anses tidskrævende. Som for eksempel at stå bag kødgryderne. Her oplever vi måltidskasser og gourmet takeaway, værende meget populært, specielt i Københavnsområdet. Du kan endda sidde bag din computerskærm og bestille madvarer hjem, fra supermarkedet hos Dinkurv, hvor du vælger og de leverer.

For at gøre hverdagen mere overskuelig, og bruge tid på de ting du faktisk holder af, kan du gøre mere ud af at effektivisere hjemmets huslige pligter. Du kan for eksempel hyre folk, til at vaske dit tøj og folde det sammen. Du kan sågar hyre rengøringshjælp og få mad leveret. Nogle familier har også sådan noget som vitaminer på abonnement, hvor de får dem leveret pr. tredje måned. Du kan også sørge for at bestille god kaffe hjem, fra Holybean. Her får du kvalitetskaffe til overkommelige priser.

 

Mere lykke i hverdagen

Forskningen viser, at hvis danskerne bruger deres penge rigtigt, kan det fremme en større lykkefølelse. Helt simpelt handler det om at gøre de ting, vi kan lide, og som vi som individer føler giver mening for os. På den måde, skaber vi mere tid og kan bruge vores energi på ting som gør os glade. Det er dog kun i vesten, at den her præmis gælder. Her i vesten, har vi så travlt hele tiden, at vi glemmer os selv, og skaber et stresset samfund. Derfor er vi nødt til at prioritere, og derfor giver det også god mening at nedprioritere de sure pligter.

 

 

No votes yet.
Please wait...
Kategorier: Blog

Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?