- Forberedelsestid
- 15 minutter
- Tilberedningstid
- 50 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Forret
Frokost
Hovedret - Visninger
- 3854
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juli 23, 2011
- 1 tbsp.
- Citronsaft
- 4 dl
- letmælk
- 25 g
- Smør, saltet
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 1 knsp.
- Peber, friskkværnet
- 3 tbsp.
- Hvedemel
- 100 g
- Smelteost, revet ost 30+
- 1 tsk.
- Muskatnød, revet
- 1 tbsp.
- Rasp og revet parmesan
- 2 knsp.
- Peber, friskkværnet
- 2 tbsp.
- Olivenolie
- 1 kg
- Bagekartofler
- 1 tsk.
- Oregano, tørret
- 4 stk
- Laurbærblade
- 1 stk
- Hakkede tomater, konserves
- 1 tsk.
- Salt og peber
- 1 tsk.
- Kanel, stødt
- 2 stk
- Auberginer, i skiver
- 500 g
- Oksekød, middelfedt
- 2 dl
- Hvidvin, medium
- 2 stk
- Hvidløg, fed
- 1 bdt.
- Persille eller mynte, friskhakket
Græsk kartoffel lasagne (moussaka) smager næsten bedre en almindelig lasagne, og kan forberedes om formiddagen og stå koldt til den skal i ovnen om aftenen, det gør den kun bedre: Brug hakket lammekød el. oksekød efter smag. Hvis man bruger lammekød bliver den ekstra god med friskhakket mynte. Kom kartofler og auberginer i skiver, på en bageplade med lidt olie og salt, og steg lidt i ovnen ved 200 grader i 5-10 minutter så de bliver lidt bløde. Lav en kødsovs hvor man bruger hakket lammekød el. oksekød, efter smag. Svits af med løg, krydderier og tomater, kom hakket persille el. mynte i. Tilsæt hvidvin, og lad simre i 30 minutter til det er kogt lidt ind. Smag til. Tilbered imens hvid opbagt ostesovs, smelt smør og pisk melet i til en dej. Tilsæt mælk lidt af gangen, og smag til med citron og muskat, salt og peber. Vend lidt revet ost i sovsen når den er taget af varmen. Kom halvdelen af kartoffelskiverne i bunden af et ildfast fad, hæld lidt kødsovs over. Kom aubergine-skiver ovenpå og resten af kødsovsen, drys evt. med lidt friskrevet parmesan for hvert lag. Kom de sidste kartofler på, og hæld ostesovsen over. Drys med revet mild ost, evt. parmesan, og tilsidst lidt rasp. Steg i ovnen næstnederste rille ved 200 grader i ca. 50 minutter.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.