- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 60 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Buffet
Forret
Frokost
Hovedret - Visninger
- 3273
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- marts 20, 2011
- 2 tbsp.
- Olivenolie
- 1 stk
- Agurk
- 1 tsk.
- Oregano, tørret
- 1 stk
- Citron - gerne økologisk
- 6 stk
- Tomater
- 1 stk
- Løg eller zittauerløg
- 4 stk
- Tykke skiver fetaost
- 1 bdt.
- Persille, frisk
- 100 g
- Græske oliven
- 1 stk
- Hovedsalat, salatblade
- 2 knsp.
- Salt, groft
- 1 knsp.
- Peber, friskkværnet
- 1 knsp.
- Salt og peber
- 1 bdt.
- Pynt:Radiser i helt tynde skiver
- 2 dl
- Creme fraiche 18 %
- 1 bdt.
- Purløg
- 150 g
- Rygeost, 40+
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 1 kg
- Bagekartofler
- 4 stk
- Pebermakrel
En nem og rigtig lækker forårsret.
Skrub bagekartofler, rids dem, krydr med salt og peber, smørklat og pak dem i staniol. Bag dem i forvarmet ovn ved 225 grader i ca. en time til halvanden, (afhængig af størrelsen).
Rygeostcreme:
Rør rygeosten med cremefraiche, purløg og smag til med salt og peber. Stil koldt. Ved servering pyntes med radiser i tynde skiver. Rens makrellerne for ben, og læg dem på et fad sammen med rygeostecremen. Pynt fisken med lidt radiser og purløg.
Bagekartoflerne kan også portions anrettes, med fyld af lidt makrel og rygeostcreme, ved siden af den græske salat.
Græsk salat::
Skyl tomat og agurk, og skær i grove skiver. Skær løget i tynde strimler. Læg skyllede salatstykker på et fad, Fordel en blanding af tomat, agurk, og løg. Dryppes med citronsaft og olivenolie. Læg firkantede fetastykker, og oliven på salaten og drys med oregano og peber fra kværn.
Server retten med hjemmebagte grovflutes.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.