- Forberedelsestid
- 15 minutter
- Tilberedningstid
- 20 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 6 personer
- Kategori
- Buffet
Forret
Frokost
Hovedret - Visninger
- 4837
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- februar 3, 2012
- 50 g
- Oliven, sorte, uden sten, i saltlage
- 1 tsk.
- Oregano, tørret
- 1 bdt.
- Basilikumblade, frisk
- 150 g
- Feta, 40+, med krydderier
- 100 g
- Reven mozarellaost
- 3 dl
- fuldkornshvedemel
- 50 g
- Bagegær
- 3 dl
- Vand
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 4 dl
- Hvedemel
- 3 tbsp.
- Rapsolie
- 1 stk
- Auberginer, i skiver
- 3 stk
- Hvidløg, fed
- 3 tbsp.
- Olivenolie
- 2 tsk.
- Oregano, tørret
- 1 stk
- Hakkede tomater, konserves
- 1 tsk.
- Salt og peber
- 3 knsp.
- Chiliflager
- 3 knsp.
- Spidskommen, stødt
Pizzabrød med feta, oliven og aubergine i tomatsovs:
Aubergine i tomat: Hæld tomater i et ildfast fad, og tilsæt en halv aubergine skåret i kvarte, revet hvidløg, chiliflager, salt, sukker, spidskommen og rigeligt olivenolie. Tilberedes i ovn ved 175 grader i en lille time.
Brug resten af auberginen til pizzatoppingen, skåret i tynde skiver og stegt af i lidt olie på en pande drysset med lidt havsalt, til de har fået en smule farve og læg dem på fedtsugende papir.
Dej: Lav en fuldkornsdej med de nævnte ingredienser, og lad den hæve 45 minutter. Slå dejen ned og del den i to. Rul ud i to aflange stykker, så tyndt som muligt. Kom mild revet ost på bunden og aubergine-tomatsovsen ovenpå. Kom de stegte auberginestykker på. Drys med masser af smuldret feta, halve sorte oliven, og lidt oregano, basilikumblade og dryp med olivenolie.
Bages i forvarmet ovn ved 250 grader midterste rille ca. 15-20 minutter. Køl lidt af og skær brødene i skrå skiver og server.
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.