Græskinspirerede pizzabrød (vegetar)

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedningstid
20 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
6 personer
Kategori
Buffet
Forret
Frokost
Hovedret
Visninger
3600
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
50 g
Oliven, sorte, uden sten, i saltlage
1 tsk.
Oregano, tørret
1 bdt.
Basilikumblade, frisk
150 g
Feta, 40+, med krydderier
100 g
Reven mozarellaost
3 dl
fuldkornshvedemel
50 g
Bagegær
3 dl
Vand
1 tsk.
Salt, groft
4 dl
Hvedemel
3 tbsp.
Rapsolie
1 stk
Auberginer, i skiver
3 stk
Hvidløg, fed
3 tbsp.
Olivenolie
2 tsk.
Oregano, tørret
1 stk
Hakkede tomater, konserves
1 tsk.
Salt og peber
3 knsp.
Chiliflager
3 knsp.
Spidskommen, stødt
Græskinspirerede pizzabrød (vegetar)

Pizzabrød med feta, oliven og aubergine i tomatsovs:
Aubergine i tomat: Hæld tomater i et ildfast fad, og tilsæt en halv aubergine skåret i kvarte, revet hvidløg, chiliflager, salt, sukker, spidskommen og rigeligt olivenolie. Tilberedes i ovn  ved 175 grader i en lille time.
Brug resten af auberginen til pizzatoppingen, skåret i tynde skiver og stegt af i lidt olie på en pande drysset med lidt havsalt, til de har fået en smule farve og læg dem på fedtsugende papir.
Dej: Lav en fuldkornsdej med de nævnte ingredienser, og lad den hæve 45 minutter. Slå dejen ned og del den i to. Rul ud i to aflange stykker, så tyndt som muligt. Kom mild revet ost på bunden og aubergine-tomatsovsen ovenpå. Kom de stegte auberginestykker på.  Drys med masser af smuldret feta, halve sorte oliven, og lidt oregano, basilikumblade og dryp med olivenolie.
Bages i forvarmet ovn ved 250 grader midterste rille ca. 15-20 minutter. Køl lidt af og skær brødene i skrå skiver og server.
Velbekomme!





Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?