- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 30 minutter
- Sværhedsgrad
- Midt imellem
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Buffet
Dessert
Høst
Morgenmad / Brunch
Tilbehør - Visninger
- 3071
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- oktober 1, 2011
- 3 dl
- Sukker (melis)
- 1 dl
- Vand
- 3 tsk.
- vanillesukker
- 2 tbsp.
- Maizena
- 3 stk
- Æbler, faste
- 10 stk
- Blommer, blå
- 50 g
- Bagegær
- 1 tbsp.
- honning
- 1 dl
- Kærnemælk
- 3 dl
- Vand
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 4 dl
- Hvedemel
- 3 dl
- Grahamsmel, fuldkornshvedemel
- 1 dl
- Rapsolie
Grahamsboller:
Rør gær ud i lunkent vand, og tilsæt salt, rapsolie og grahamsmel. Jeg har tilsat kommenfrø, men det kan udelades. Tilsæt hvedemel lidt af gangen.
Ælt dejen glat, og stil til hævning 45 minutter. Ælt dejen igennem og form til boller. Efterhæves 30 minutter. Pensl med vand og drys med hørfør.
Bages i forvarmet ovn ved 220 grader 12-15 minutter.
Blomme-æblekompot:
Halver blommer og fjern stenen. Skræl æbler og skær i både. Kom i en gryde med lidt vand, vanille, sukker, og lidt citronsaft. Koges under låg i 30-40 minutter til blommerne er møre, jævn med lidt maizena rørt op i vand.. Smag til om der er sukker nok i (efter smag). Blend kompotten glat, jævn med maizena rørt op med vand, og stil på køl.
Server med de lune grahamsboller, sammen med et par lækre oste, f.eks. port salut, gorgonzola, fransk brie el. rød primadonna. En god dessert eller morgenmad til gæster. Kompotten kan også serveres som tilbehør til is. Kan holde sig et par dage på køl.
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.