Gratin

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
35 minutter
Tilberedningstid
95 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Hovedret
Visninger
3904
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
2 dl
letmælk
30 g
Smør, saltet
4 stk
Æg
75 g
Hvedemel
2 tbsp.
Rasp
125 g
Broccoli, kogt
1 1/2 dl
Bouillon, grønsags
125 g
Blomkål

Fyldet til gratin kan variere efter ønske. Her er det broccoli og blomkål.
Blomkål og broccoli deles i buketter og koges møre i letsaltet vand. Et fad med høje sider smørres og drysses med raspen. Mel og mælk røres sammen i en gryde, bouillon tilsættes og det bringes i kog under omrøring. Bland smørret i og lad det smelte. Gryden fjerens fra varmen og æggene deles i blommer og hvider. Blommerne røres i ét ad gangen og blandingen smages til med salt og peber. I en skål for sig piskes hviderne meget stive. Den kogte blomkål og broccoli blandes i skålen og halvdelen af hviderne vendes derefter forsigtigt i også. Hefter vendes den sidste del af hviderne i – stadig forsigtigt. Dejen hældes i fadet. Fadet bages ved 180 grader i cirka en time til gratinen er gennembagt. Den skal serveres med det sammen.


Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?