- Forberedelsestid
- 35 minutter
- Tilberedningstid
- 95 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 3904
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juni 25, 2009
- 2 dl
- letmælk
- 30 g
- Smør, saltet
- 4 stk
- Æg
- 75 g
- Hvedemel
- 2 tbsp.
- Rasp
- 125 g
- Broccoli, kogt
- 1 1/2 dl
- Bouillon, grønsags
- 125 g
- Blomkål
Fyldet til gratin kan variere efter ønske. Her er det broccoli og blomkål.
Blomkål og broccoli deles i buketter og koges møre i letsaltet vand. Et fad med høje sider smørres og drysses med raspen. Mel og mælk røres sammen i en gryde, bouillon tilsættes og det bringes i kog under omrøring. Bland smørret i og lad det smelte. Gryden fjerens fra varmen og æggene deles i blommer og hvider. Blommerne røres i ét ad gangen og blandingen smages til med salt og peber. I en skål for sig piskes hviderne meget stive. Den kogte blomkål og broccoli blandes i skålen og halvdelen af hviderne vendes derefter forsigtigt i også. Hefter vendes den sidste del af hviderne i – stadig forsigtigt. Dejen hældes i fadet. Fadet bages ved 180 grader i cirka en time til gratinen er gennembagt. Den skal serveres med det sammen.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.