- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 999 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 8 personer
- Kategori
- Forret
- Visninger
- 2723
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- november 5, 2009
- 1 stk
- Laks, fersk (med og uden skind)
- 60 g
- Havsalt
- 1 tsk.
- Peber, friskkværnet
- 1 tsk.
- Fennikel, frø
- 2 tbsp.
- Cognac
- 1 dl
- Dild, tørret
- 60 g
- Rørsukker
- 1 tsk.
- Dild, tørret
Gravad laks
Det er meget vigtig at laksesiden er meget frisk og er med skind. Få din fiskehandler til at fjerne skæl og ben.
Server gravad laks på nybagt brød med rævesovs til. Opskriften på rævesovs findes også her på Vild Med Mad.
1) Læg laksen på skindsiden på et stort fad.
2) Dup den med køkkenrulle.
3) Dryp den med cognac.
4) Bland salt, sukker fennikel, peber og dildfrø og drys blandingen over fisken.
5) Pres blandingen godt ned i fisken.
6) Drys det tørre dild over.
7) Sæt fisken dækket med film over i køleskabet i 24 timer.
8) Efter 24 timer vendes fisken med skindet op, pakkes ind i folie igen og sættes i køleskabet i 24 timer yderligere.
9) Efter alt i alt 48 timer er laksen klar til at blive skåret ud.
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.