- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 50 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 4659
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- december 28, 2009
- 1/2 dl
- Hvidvinseddike
- 2 stk
- porrer
- 2 cl
- Sherry
- 4 stk
- Hvidløg, fed
- 2 tbsp.
- Maizena til jævning
- 1 dl
- Tomatketchup
- 3/4 dl
- Flydende honning
- 700 g
- Svinemørbrad, afpudset
- 1 stk
- Tabasco ca. 2 stænk
- 1/2 tsk.
- Timian, tørret
- 4 dl
- Bouillon, grønsags
- 100 g
- Grønne ærter - friske eller dybfrost
- 2 tsk.
- Salt, groft
- 2 stk
- Gulerod/gulerødder
- 600 g
- Kartofler
Del 1
1 svinemørbrad ca. 600-700 gr – 2 porer i skiver – 4 fed hvidløg 1dl tomatketchup- 3/4dl flydende honning – 1/2 dl hvidvinseddike – 1-2 stænk tabasco – 1/2 tsk tørret timian – 2 cl sherry (kan undlades) 4 dl grøntsagsbouillon – lys maizena til jævning.
Puds mørbraden af og del den i 8 små bøffer. Bank bøfferne flade og brun dem på begge sidder i olie eller smør i en passende gryde. Tilsæt herefter porre, hvidløg og svits det ca 3 min. Ketchup, honning, tabasco og de tørrede krydderurter tilsættes sammen med bouillon og sherry. Det hele simre ca 12 til 15 min under svag varme. Til sidst smages til med salt og peber og det jævnes evt.
Del 2 – Tilbehør:
600 gr kartofler – 2 gulerødder halveret og i skiver – 100 gr ærter – salt, peber og paprika.
Kartofler skrældes og skæres i tern, svits dem i olie på en pande sammen med gulerødder, lidt salt og peber. Lad dem små simre ved svag varme(eller sæt dem i ovnen til de er møre). Lige inden servering tilsættes ærter og lidt papika tilpynt.
God appetit
Jeg spiller ikke golf, men