- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 200 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 8 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 5178
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juni 13, 2009
- 3 stk
- Hvidløg, fed
- 2 tbsp.
- Vand
- 1 3/4 kg
- Oksemørbrad, afpudset
- 3 tbsp.
- Brun farin
- 2 tbsp.
- Chilisauce
- 2 tbsp.
- Teriyakisauce
En grillet oksemørbrad er ren luksus, som bare skal opleves.
Mørbraden afpudses. Ingredienserne til marinaden blandes og hældes i en pose. Læg mørbraden i posen og lad den trække i marinaden i ca. to timer i køleskabet.
Tænd op i din grill og smør risten ind i olie. Oksemørbraden brunes ca. tre minutter på hver side over direkte varme (briketterne lægges jævnt over hele kulristen og risten ovenover) – hold øje med mørbraden imens. Efter bruningen flyttes mørbraden til indirekte varme (lige mængde varme briketter på hver sin side af kulristen) i 35 minutter til stegetermometeret viser 60 grader. Undervejs pensles den med marinaden. Lad mørbraden hvile i et kvarter.
Er det sommertid smager mørbraden rigtig godt sammen med nye kartofler.
Opskriften er med brikketter