- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 30 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Bagværk
Buffet
Forret
Frokost
Morgenmad / Brunch
Natmad - Visninger
- 1421
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- april 9, 2011
Surbrød (2 stk.): Rør gær ud i lunkent vand, tilsæt salt, honning, rapsolie, kommenfrø (kan poppes hurtigt på en varm pande, hvis man ønsker mere kommen-smag til brøddet) og grahamsmel, og rør grundigt. Tilsæt derefter hvedemelet lidt af gangen og ælt dejen til den er smidig. Sæt til hævning, dækket til, i ca. 40 minutter. Tænd ovnen på 200 grader. Ælt dejen og del i to stykker. Form dem pænt til brød, og efterhæv på en bageplade med bagepapir, dækket til, i ca. 20 minutter. Rids skrå snitter i brødene, og pensl med koldt kaffe eller vand. Drys over med lidt kommenfrø. Bages i den forvarmede ovn ved 200 grader i ca. 35 minutter. Bank på bunden af brødet, og hvis det lyder hult er brøddet færdigt.
Røræg og røget laks: Pisk æggene med fløde og et par knips salt og peber fra kværn. Skyl og hak purløg fint og pisk i æggeblandingen. Kom smør eller olie på en pande, varm op og hæld æggemassen i, skru lidt ned for varmen. Man kan vælge at lave det som scramble-æg ved at røre i massen, eller lave det som en æggekage, (så dækkes den til med staniol ved svag varme i ca. fem minutter.)som skæres i pæne skiver ved servering.
Arranger lakseskiver på et fad eller portionsanret laksen med hvide hele asparges og dild som pynt, ved siden af røræggene og surbrød i skiver.
Server med koldt økologisk smør. Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.