Groft surbrød m/ laks & røræg

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedningstid
30 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Bagværk
Buffet
Forret
Frokost
Morgenmad / Brunch
Natmad
Visninger
1421
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
Groft surbrød m/ laks & røræg

Surbrød (2 stk.): Rør gær ud i lunkent vand, tilsæt salt, honning, rapsolie, kommenfrø (kan poppes hurtigt på en varm pande, hvis man ønsker mere kommen-smag til brøddet) og grahamsmel, og rør grundigt. Tilsæt derefter hvedemelet lidt af gangen og ælt dejen til den er smidig. Sæt til hævning, dækket til, i ca. 40 minutter. Tænd ovnen på 200 grader. Ælt dejen og del i to stykker. Form dem pænt til brød, og efterhæv på en bageplade med bagepapir, dækket til, i ca. 20 minutter. Rids skrå snitter i brødene, og pensl med koldt kaffe eller vand. Drys over med lidt kommenfrø. Bages i den forvarmede ovn ved 200 grader i ca. 35 minutter. Bank på bunden af brødet, og hvis det lyder hult er brøddet færdigt.
Røræg og røget laks: Pisk æggene med fløde og et par knips salt og peber fra kværn. Skyl og hak purløg fint og pisk i æggeblandingen. Kom smør eller olie på en pande, varm op og hæld æggemassen i, skru lidt ned for varmen. Man kan vælge at lave det som scramble-æg ved at røre i massen, eller lave det som en æggekage, (så dækkes den til med staniol ved svag varme i ca. fem minutter.)som skæres i pæne skiver ved servering.
Arranger lakseskiver på et fad eller portionsanret laksen med hvide hele asparges og dild som pynt, ved siden af røræggene og surbrød i skiver.
Server med koldt økologisk smør. Velbekomme!







Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?