- Forberedelsestid
- 15 minutter
- Tilberedningstid
- 15 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Forret
- Visninger
- 1547
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- november 2, 2009
- 1/2 bdt.
- Dild, frisk
- 1 tsk.
- Havsalt
- 125 g
- Smør, saltet
- 3 tbsp.
- Olivenolie
Grønne asparges med citrus
1) Bræk den nederste træede del af aspargesene.
2) Bring letsaltet vand i kog. Kog asparges i 3 – 4 minutter og kom dem i iskoldt vand. Så snart de er kølet lidt af tages de op og lægges til tørre på et viskestykke.
3) Pluk dild og persille fra stilkene og hak det groft.
4) Riv citronskallen fint og pres citronen. Tag halvdelen af citronskallen fra til senere.
5) Bland persille og dild i smøret og rør godt. Tilsæt halvdelen af den revne citronskal. TIlsæt lidt citronsaft efter behag.
5) Rør olivenolie sammen med hvidvinseddike og tilsæt den sidste halvdel af den revne citron. Smag til med salt og peber.
6) Anret asparges på en tallerken, hæld olie/eddike-dressingen over. Server citrussmørret til det lune flutes.
Velbekomme!