Grønne lakse-deller

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedningstid
15 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Buffet
Forret
Frokost
Hovedret
Høst
Visninger
4379
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
1 tbsp.
Smør, saltet
400 g
Fiskefars, rå
2 tbsp.
Rapsolie
8 stk
Gulerødder, små
2 knsp.
Salt og peber
1 stk
Citron - gerne økologisk
2 bdt.
Hakkede krydderurter, Purløg, persille, basilikum, brøndkarse
1 kg
Kartofler
1 stk
Løg eller zittauerløg
Grønne lakse-deller

Laksedeller med krydderurter & smørstegte karotter:

Køb laksefarsen hos fiskehandleren (foretrækker jeg), kom friskhakkede krydderurter i farsen efter egen smag, f.eks. persille, purløg og dild. Tilsæt en lille smule revet løg, citronsaft, salt og peber.

Tips fra min fiskehandler til store luftige fiskedeller er, at de tilsætter lidt bagepulver så falder de ikke sammen.

Jeg plejer at forstege dem på pande, og derefter i ovn da de har en tendens til at blive hurtigt mørke. Steg store laksedeller i en blanding af rapsolie og lidt smør 5 minutter på hver side, og kom i et fad. Steges videre i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 10 minutter.

Tilbehør: Smørstegte karotter, som steges hurtigt af i smør med lidt salt og citron dryppet over. Kommes i samme fad som laksedellerne, og steger videre i ovnen.

Server med karotter, citronbåde, små kartofler og citron-smørsovs, el. purløgsdressing.

Er også dejlige til frokost med rugbrød og hjemmelavet remoulade…

Velbekomme!






Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?