- Forberedelsestid
- 40 minutter
- Tilberedningstid
- 140 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 2 personer
- Kategori
- Hovedret
Jul - Visninger
- 12015
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- december 2, 2011
Julemiddagen behøver ikke nødvendigvis at være hverken svinekød eller fjerkræ, selvom traditionen nærmest kræver det. En lækker gryde oksesteg kunne også være et bud. Oksestegen:
Smelt margarinen i en gryde… lad det bruse op og ned igen.
Krydr oksestegen med salt og peber… brun den på alle sider.
Tilsæt løg i både.
Hæld stout og vand ved… og lad stegen simre i 1½-2 timer.
Vend stegen et par gang… og tjek jævnligt, så den ikke koger tør.
Lad stegen hvile under stanniol, mens sovsen laves.Sovsen:
Smelt margarinen i en gryde… og tilsæt mel.
Pisk det godt sammen, så det får en ensartet konsistens.
Tilsæt siet oksefond og pisk grundigt.
Lad sovsen simre i 5 minutter.
Juster evt. med lidt mælk/fløde… og kulør.
Smag sovsen til med salt og peber.Perleløgene:
Lad løgene dryppe grundigt af i en si.
Varm en pande op og fordel sukker herpå.
Rør ikke i sukkeret… tilsæt margarine, når sukkeret er smeltet.
Hæld løgene på panden, skru ned til middel varme.
Vend hele tiden i løgene de næste 15 minutter.
Server retten med bagte eller kogte kartofler.Tips: I stedet for perleløg, er syltede grønne tomater også et godt bud. Find opskriften her: https:/syltede-groenne-tomater-5056/
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.