Gryde oksesteg m. glaserede perleløg

No votes yet.
Please wait...
Forberedelsestid
40 minutter
Tilberedningstid
140 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
2 personer
Kategori
Hovedret
Jul
Visninger
7584
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
20 g
Margarine, 80 %, stegning/bagning, vegetabilsk fedt
1/2 l
Oksefond fra stegen
2 tbsp.
Hvedemel
1 dl
Sukker (melis)
10 g
Margarine, 80 %, stegning/bagning, vegetabilsk fedt
200 g
Perleløg
1 stk
Løg eller zittauerløg
1/2 l
Vand
20 g
Margarine, 80 %, stegning/bagning, vegetabilsk fedt
500 g
Oksesteg
1/2 stk
Stout
Gryde oksesteg m. glaserede perleløg

Julemiddagen behøver ikke nødvendigvis at være hverken svinekød eller fjerkræ, selvom traditionen nærmest kræver det. En lækker gryde oksesteg kunne også være et bud. Oksestegen:
Smelt margarinen i en gryde… lad det bruse op og ned igen.
Krydr oksestegen med salt og peber… brun den på alle sider.
Tilsæt løg i både.
Hæld stout og vand ved… og lad stegen simre i 1½-2 timer.
Vend stegen et par gang… og tjek jævnligt, så den ikke koger tør.
Lad stegen hvile under stanniol, mens sovsen laves.Sovsen:
Smelt margarinen i en gryde… og tilsæt mel.
Pisk det godt sammen, så det får en ensartet konsistens.
Tilsæt siet oksefond og pisk grundigt.
Lad sovsen simre i 5 minutter.
Juster evt. med lidt mælk/fløde… og kulør.
Smag sovsen til med salt og peber.Perleløgene:
Lad løgene dryppe grundigt af i en si.
Varm en pande op og fordel sukker herpå.
Rør ikke i sukkeret… tilsæt margarine, når sukkeret er smeltet.
Hæld løgene på panden, skru ned til middel varme.
Vend hele tiden i løgene de næste 15 minutter.
Server retten med bagte eller kogte kartofler.Tips: I stedet for perleløg, er syltede grønne tomater også et godt bud. Find opskriften her: https://www.vildmedmad.dk/syltede-groenne-tomater-5056/

Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?