- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 90 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 3 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 1918
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- oktober 14, 2009
- 3 stk
- Gulerod/gulerødder
- 1 tsk.
- Havsalt
- 1 stk
- Maizena, sovsejævner
- 3 stk
- Hvidløg, fed
- 2/3 l
- Vand
- 1 stk
- Grøntsagsbouillion
- 2 dl
- Hvidvin, tør
- 1 tsk.
- Peber, friskkværnet
- 1 stk
- Løg eller zittauerløg
- 1/2 stk
- Peber, chili rød eller grøn, rå
- 1 dl
- Mandler
- 1 stk
- Bouillon, hønsekød, spiseklar
- 300 g
- Oksekød, magert
- 1/2 bdt.
- Persille, bredbladet
- 1 stk
- Porre
- 3 stk
- Laurbærblade
- 1 stk
- Citron - gerne økologisk
- 300 g
- Selleri, rod
- 10 stk
- Timian, kviste (frisk)
Gryderet
Retten kan laves med forskelligt kød, jeg plejer at bruge enten svine- eller oksekød.
Brug hvad du har af rester i grøntsagsskuffen.
Har du ikke hvidvin eller rødvin stående, så spring bare dette over.
Listen med ingredienser indeholder ikke noget tilbehør! Jeg plejer at servere med ris eller kartoffelmos til.
1) Skræl, rens og rengør alle grøntsager. Skær grøntsagerne ud i grove stykker. Hvidløget hakkes fint. Citronen skæres i 2 halve. Chillien hakkes fint.
2) Skær køddet i tern ca. 2 x 2 cm eller lignenden.
3) Brun kødet i lidt olivenolie i en stor gryde et par minutter ved høj varme.
4) Tilsæt de grofthakkede grøntsager og lad dem få lidt farve.
5) Tilsæt hvidløg og citron. Lad det stege med i 2 minutter.
6) Tilsæt vand samt (evt. hvidvin/rødvin), timian, laurbærblade, peber, de forskellige bouillionterninger og bring det i kog.
7) Hak persille groft og kom halvdelen af det i gryden. Den anden halvdel gemmes til pynt.
8) Lad det simre i 60 minutter under låg.
9) Smag til og krydr med salt og peber.
10) Jævn med Maizena jævner til det har den ønskede konsistens.
11) Server med ris eller kartoffelmos til.
Velbekomme!
Virker lækker, men også alt