Gryderet

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedningstid
90 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
3 personer
Kategori
Hovedret
Visninger
1918
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
3 stk
Gulerod/gulerødder
1 tsk.
Havsalt
1 stk
Maizena, sovsejævner
3 stk
Hvidløg, fed
2/3 l
Vand
1 stk
Grøntsagsbouillion
2 dl
Hvidvin, tør
1 tsk.
Peber, friskkværnet
1 stk
Løg eller zittauerløg
1/2 stk
Peber, chili rød eller grøn, rå
1 dl
Mandler
1 stk
Bouillon, hønsekød, spiseklar
300 g
Oksekød, magert
1/2 bdt.
Persille, bredbladet
1 stk
Porre
3 stk
Laurbærblade
1 stk
Citron - gerne økologisk
300 g
Selleri, rod
10 stk
Timian, kviste (frisk)

Gryderet
Retten kan laves med forskelligt kød, jeg plejer at bruge enten svine- eller oksekød.
Brug hvad du har af rester i grøntsagsskuffen.
Har du ikke hvidvin eller rødvin stående, så spring bare dette over.
Listen med ingredienser indeholder ikke noget tilbehør! Jeg plejer at servere med ris eller kartoffelmos til.
1) Skræl, rens og rengør alle grøntsager. Skær grøntsagerne ud i grove stykker. Hvidløget hakkes fint. Citronen skæres i 2 halve. Chillien hakkes fint.
2) Skær køddet i tern ca. 2 x 2 cm eller lignenden.
3) Brun kødet i lidt olivenolie i en stor gryde et par minutter ved høj varme.
4) Tilsæt de grofthakkede grøntsager og lad dem få lidt farve.
5) Tilsæt hvidløg og citron. Lad det stege med i 2 minutter.
6) Tilsæt vand samt (evt. hvidvin/rødvin), timian, laurbærblade, peber, de forskellige bouillionterninger og bring det i kog.
7) Hak persille groft og kom halvdelen af det i gryden. Den anden halvdel gemmes til pynt.
8) Lad det simre i 60 minutter under låg.
9) Smag til og krydr med salt og peber.
10) Jævn med Maizena jævner til det har den ønskede konsistens.
11) Server med ris eller kartoffelmos til.
Velbekomme!


En kommentar

  1. Anonym sagde på februar 21, 2010

    Virker lækker, men også alt

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?