- Forberedelsestid
- 10 minutter
- Tilberedningstid
- 30 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 3 personer
- Kategori
- Bagværk
Buffet
Frokost
Madpakke
Morgenmad / Brunch
Sommer - Visninger
- 5610
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juli 10, 2011
- 50 g
- Bagegær
- 3 stk
- Gulerødder, fint eller groft revne
- 1 dl
- Havregryn
- 1 dl
- Youghurt naturel
- 3 dl
- Vand
- 2 tsk.
- Salt, groft
- 4 dl
- Hvedemel
- 2 dl
- Rugmel, groft, fuldkornsrugmel
- 1 dl
- Rapsolie
- 1 tsk.
- kardemomme
Gulerods-flutes som tilbehør til grillmaden, dejen kan også bruges til boller el. store grovbrød:
Rør gær ud i lunkent vand og tilsæt youghurt, salt, kardemomme (kan udelades), olie og revet gulerod. Rør rugmel og lidt havregryn i grundigt. Ælt hvedemelet i dejen lidt af gangen. Stil til hævning i 30 minutter.
Tænd ovnen på 225 grader, og beklæd en plade med bagepapir. Slå dejen ned , ælt godt igennem, og del dejen i tre portioner. Form til tre aflange flutes. Efterhæves 20 minutter.
Rids brødene og pensl med vand. Bages i ovn ved 225 grader midterste rille, i ca. 25-30 minutter.
Server dem evt med kryddersmør el. hvidløgssmør, til grill-maden. Resten bruges dagen efter til brunch, madpakken, el. fryses ned til en anden gang.
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.