- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 130 minutter
- Sværhedsgrad
- Midt imellem
- Serveringer
- 9 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 4715
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- marts 3, 2011
- 6 stk
- Gulerod/gulerødder
- 2 stk
- Snackpeber (rød)
- 3 tbsp.
- Maizena, sovsejævner, brun
- 2 stk
- Hakkede tomater, konserves
- 3 stk
- Laurbærblade
- 2 tsk.
- Chili, stødt eller tørret
- 2 1/2 tbsp.
- Paprika
- 3 tbsp.
- Olivenolie
- 1 kg
- Okseinderlår uden kappe
- 2 tsk.
- Peber, friskkværnet
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 2 stk
- Bouillon, oksekød, koncentreret, terning
- 3 stk
- Løg eller zittauerløg
- 4 stk
- Hvidløg, fed
- 750 ml
- Creme fine 7%
Jeg har også en anden opskrift på gullasch https:/super-dejlig-gullasch-3511/ , men denne er der lidt mere “bid i”.
Løg og hvidløg skæres i tern og brunes.
Kødet kommes i og brunes sammen med 2 tsk. groft chili og 2,5 spsk. paprika.
Når kødet er brunet, kommes dåserne med hakket tomater i og der røres rundt.
Der tilsættes ca. 0,5 l vand – så retten er dækket.
Gulerødderne og snackpeberne skæres i skiver kommes i retten.
Der skrues ned for varmen, og det hele småsimrer i ca. 1½-2 timer, til kødet er mørt.
Der skrues op for varmen og boulionterninger og cremefine tilsættes.
Sovsejævning (Maizena) tilsættes indtil passende konsistens. Der smages til med salt og peber.
Til en sådan gang dejlig gullasch bruger vi kartoffelmos – rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.