Gullashsuppe & Gullash

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedningstid
120 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Forret
Hovedret
Visninger
1639
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
4 stk
Gulerod/gulerødder
1 tbsp.
Sød paprika
2 tsk.
Spidskommen, stødt
50 g
bacontern
1 stk
Hakkede tomater, konserves
4 stk
Laurbærblade
2 tsk.
Timian, tørret
4 stk
Bagekartofler
2 tbsp.
Rapsolie
500 g
Oksekød, mellemskært
1 tsk.
Salt, groft
1 l
Bouillon, oksekød, koncentreret, terning
1 tbsp.
Tomatkoncentrat
2 stk
Peberfrugt, rød og gul
2 dl
Creme fraiche 18 %
2 stk
Løg eller zittauerløg
4 stk
Hvidløg, fed
1 tsk.
Chilipulver sød
Gullashsuppe & Gullash

Gullashsuppe: Brun oksekødstern i olie, og tilsæt bacontern, hakket løg og hvidløg, og svits med. Tilsæt paprika, chilipulver og spidskommen, skal lige steges af for at få smagen frem. Kom hakkede gulerødder og rød peberfrugt, samt tomatkoncentrat ved, og derefter hakkede tomater, merian el. timian, laurbær, salt og lidt sukker. Tilsæt oksebouillon, og lad suppen småsimre under låg i ca. 2 timer (gerne lidt længere). Den sidste time tilsættes grove kartoffeltern (er med til at jævne suppen lidt). Smag suppen til efter smag.
Server med en klat cremefraiche, og grovboller / flutes. Retten smager endnu bedre på andendagen.
Gullash med kartoffelmos: Brug samme fremgangsmåde og ingredienser som suppen, undtagen kartoffeltern, og tilsæt kun 4 dl bouillon, jævn evt. gryderetten med cremefraiche eller lidt fløde, og maizena.
Server gullashen med kartoffelmos.
Velbekomme!



Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?