- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 50 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 3 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 6327
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- marts 31, 2012
- 50 g
- Hvedemel
- 20 g
- Margarine
- 500 g
- Blandet kød
- 2 skive(r)
- røget spæk
- 1/2 dl
- Sødmælk
- 2 dl
- Vand
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 1/4 tsk.
- Peber, friskkværnet
Oprindeligt stammer denne opskrift fra farmors håndskrevne husholdningshæfte fra 1946…
½ kg blandet kød hakkes en gang, formes som små firkantede karbonader, der skal være ret flade.
Herpå lægges 2 strimler røget spæk.
Farsen samles om spækskiverne, så de ligner frikadeller.
Disse vendes i 50g mel, 1 tsk. salt, ¼ tsk. peber.
De brunes i fedet, vendes, brunes på den anden side.
Herpå hældes ca. 2 dl vand.
De småsteger nu ca. 20 minutter, der røres en jævning af melresten og ca. ½ liter mælk.
Fricandeauen tages op af gryden, og når den koger, smages den til med salt og kulør.
Sovsen hældes over fricandeauen, kartofler serveres til.Jeg lavede den dog med lidt ændringer:
I stedet for blandet kød, brugte jeg flæskefars.
I stedet for røget spæk, brugte jeg røget bacon.
Og i stedet for mælk til sovsen, brugte jeg fløde.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.