- Forberedelsestid
- 60 minutter
- Tilberedningstid
- 120 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 5974
- Pris pr. Portion
- 25.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- januar 25, 2014
- 800 g
- Hamburgerryg, røget
- 2 stk
- Løg eller zittauerløg
- 9 stk
- Laurbærblade
- 2 stk
- Pastinak
En let gæstemenu, da alt kan være forberedt inden gæsterne kommer og opvasken bliver beskeden.Rodfrugter
Kartoflerne vaskes og skæres på langs.
Hvidløgene klargøres – de skal være hele.
De øvrige grønsager skralles og skæres i stykker, der passer til kartoffelstykkerne – alle grønsagerne skal helst have nogenlunde samme størrelse.
Alle grønsager hældes i en plastpose sammen med olie chili, salt og peber. Lad det trække – massere posen flere gange. Jeg benyttede en selvstændig pose til rødbederne, da jeg ville undgå at farven fra rødbederne blandende sig med de øvrige rodfrugter.
Kom dem i et ildfast fad og bag dem i ovnen i ca. 1 time ved 200 grader – det er let at mærke om de er møre.
Hamburgerryg
Vi brugte en hamburgerryg der ikke var “pumpet” med vand. Smager bedre, men koster også lidt mere.
Hamburgerryggen koges i en time sammen løg og laurbærblade.
Serveringstips: Smelte smør med persille