- Forberedelsestid
- 15 minutter
- Tilberedningstid
- 45 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 6 personer
- Kategori
- Bagværk
Buffet
Dessert
Høst - Visninger
- 5044
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- september 1, 2011
- 4 stk
- Æg
- 6 stk
- Gulerødder, fint eller groft revne
- 2 tsk.
- bagepulver
- 50 g
- Mandler, hakkede
- 3 dl
- Hvedemel
- 2 tsk.
- Kanel, stødt
- 2 tsk.
- Citronskal, rå
- 4 dl
- Tilbehør: Vanille-cremefraiche
- 1 dl
- Rapsolie
- 1 tbsp.
- Citronsaft
- 2 tsk.
- vanillesukker
- 2 dl
- Havregryn
- 2 tbsp.
- Flormelis
- 150 g
- Smør, saltet
- 3 dl
- Rørsukker
Havre-gulerodskage m/ mandler:
Tænd ovnen på 200 grader, og smør en springform.
Riv gulerødder og hak smuttede mandler (eller anvend ens favorit nødder). Pisk smør, rapsolie, æg, rørsukker og vanille luftigt, og tilsæt citronsaft, citronskal (økologisk) og havregryn. Bland mel med bagepulver og kanel, og vend i dejen på skift med de revne gulerødder og nødder. Kagen kan også tilsættes lidt revne æbler og rosiner el. tørret frugt efter smag.
Hæld dejen i springformen, og bag kagen næstnederste rille ved 200 grader i ca. 45 minutter (tjek med en kødnål om kagen er færdig).
Køl kagen lidt af, drys over med florsukker.
Serveres med flødeskum eller cremefraiche vendt med vanillesukker.
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.