- Forberedelsestid
- 40 minutter
- Tilberedningstid
- 50 minutter
- Sværhedsgrad
- Midt imellem
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 3224
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- oktober 25, 2009
- 1 dl
- Hvedemel
- 700 g
- Havtaske
- 500 g
- Gulerod/gulerødder
- 2 stk
- Hvidløg, fed
- 1 stk
- Løg eller zittauerløg
- 5 stk
- Timian, kviste (frisk)
- 30 g
- Ingefær, frisk
- 300 g
- Persillerødder
- 1 tsk.
- Peber, friskkværnet
- 5 stk
- Timian, kviste (frisk)
- 1 stk
- Lime, økologisk
- 1 tsk.
- Havsalt
- 120 g
- Smør, saltet
Havtaske med grøntsager
Hvis du synes at der er for lidt mad i nedenstående opskrift, så server ris eller en salat til.Grøntsager:
1) Skræl gulerødder og persillerødder og skær dem i grove stykker. Hak hvidløg groft. Ingefær skrælles og hakkes fint.n Løg skæres i fine både.
2) Lime skrælles og limesaften presses ned i en lille kop.
3) Varm en pande op med lidt olie. Kom gulerødder og persillerødder på. Steg dem i 1 minut.
4) Tilsæt hvidløg, løg, timian og ingefær.
5) Steg det hele videre til rodfrugterne er møre men stadig faste.
Smørsauce med lime og timian:
1) Skær smør i terninger.
2) Kom 5 spske vand i en gryde og bring det i kog.
3) Kom halvdelen af smørret i, rør kraftigt og bring det i kog igen.
4) Tag gryden af blusset og pisk langsom resten af smørret i lidt efter lidt.
5) TIlsæt halvdelen af den revne limeskal, halvdelen af limesaften samt timian og rør/pisk godt.
6) Smag til med havsalt og peber.
Smørsaucen er nu klar til servering.
Havtaske:
1) Skær havtaskekødet i portionsstykker.
2) Vend stykkerne i mel.
3) Varm en pande op.
4) Kom havtaskestykkerne på en pande og steg. Krydr med havsalt og friskkværnet peber. Kødet vil gerne krumme under varme, så brug en stegepalet til at presse det mod panden så det bliver stegt over det hele. Stykkerne skal ca. stege 2 – 3 minutter på hver side alt efter størrelse.
Velbekomme!

Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.