Hel kylling i ovnen med citron/ingefær sovs

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedningstid
90 minutter
Sværhedsgrad
Midt imellem
Serveringer
2 personer
Kategori
Hovedret
Visninger
6038
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
1 l
Vand
20 g
Ingefær, rod, rå
1 stk
Bouillon, hønsekød, spiseklar
1 stk
Bouillon, grønsags
1 stk
Citron - gerne økologisk
2 tbsp.
Timian, kviste (frisk)
5 stk
Hvidløg, fed
1 dl
Maizena, sovsejævner
1 stk
Kylling
2 stk
Løg eller zittauerløg

Hel kylling i ovnen med citron/ingefær sovs.VIGTIG INFO: Der er ingen tilbehør i denne opskrift. Jeg plejer at servere ris og salat til. Jeg har sat denne ret til 2 portioner, da jeg vurderer at det passer med 1 hel kylling.
1) Klargør kyllingen (rens for blodrester og andet, skyl godt efter med vand og tør med køkkenrulle).
2)Brug en bradepande med rist således at kyllingen bliver hævet et par centimeter.
3) Klargør løg (pil de yderste lag/ringe af og skær top/bund af). Skræl ingefær og skær i grove skiver. Pil 3 fed hvidløg.  Vask citronen og skær den i 2 halvdele. Vask timian (hvis den er frisk).
4) Det hele stoppes i kyllingen sådan lidt tilfældigt. Luk kyllingen til med en kødnål, hvis du har sådan en.
5) Drys kyllingen med salt og peber efter behag.
6) Kom 1 løg skåret i grove skiver i bunden af bradepanden. Kom 2 fed hvidløg, 1 stk. hønsebouillionterning og 1 stk. grøntsagsbouillion i bunden af bradepanden. Hæld vand i bradepanden, så meget vand at kyllingen (som ligger på risten) ikke bliver våd.
7) Kyllingen steges nu 1 time pr. kg. i en 200 grader varm ovn. Husk at tjekke om kyllingen er stegt færdigt (ved at ta’ i et ben eller vinge og se om kødet løsner sig). Gør det ikke det, skal den have mere tid i ovnen!! Sørg for at der er vand nok under kyllingen, således at dette ikke fordamper. Der skal være en del vand i, som du kan/skal bruge til en lækker sovs! Så hvis alt vandet fordamper, så ryger sovsen! Hæld derfor noget vand i hver 1/2 time efter behov.
8) Tag kyllingen ud når den er færdig, dæk den til med et viskestykke og lad den hvile i 10 minutter.
9) Hæld stegeskyen fra (som er under kyllingen i bradepanden), gennem en si i en gryde.
10) Smag på skyen og vurder hvor kraftig du vil have den. Smag til med salt og peber. Hvis du har mere frisk timian, er det et godt krydderi sammen med stegeskyen som har en citron/ingefær smag.
11) Kog stegeskyen ind, hvis du vil have den kraftigere. Sovsen kan smages til med fløde/cremefine eller mælk efter behag. Når den er tilpas, jævn den med Maizena sovsejævner/majsstivelse eller en meljævning (hvordan står på pakken alt efter hvilken jævner du bruger).
12) Server med ris og en salat til.
Velbekomme!


Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?