- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 45 minutter
- Sværhedsgrad
- Midt imellem
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 2037
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- september 14, 2011
- 500 g
- Hellefisk
- 1 knsp.
- Salt og peber
- 1 stk
- Citron - gerne økologisk
- 1 1/2 kg
- Kartofler
- 1 knsp.
- Muskatnød, revet
- 3 tbsp.
- Marscapone (skeer m.
- 3/4 l
- Fløde 38 %, Piskefløde
- 100 g
- Smør, saltet
- 100 g
- Hvedemel
- 3 stk
- Forårsløg, rå
- 200 g
- Danablu 60+
- 3 dl
- Hvidvin
- 3 stk
- Porre
- 2 stk
- rødløg
- 4 stk
- Gulerødder, små
- 1 stk
- Fenikkel
Hellefisk :
Porrerne snittes i meget tynde skiver, som ”foldes ud”, brug evt. kun det grønne af dem.Fenikkel og gulerødder rives meget groft eller snittes i meget tynde stave, og rødløgene snittes i tynde ringe.Grøntsagerne lægges i pæne lag på et meget stort stykke sammenfoldet sølvfolie, der er penslet let med olie.Tag fisken, som selfølgelig har været på is eller køl, og læg den dekorativt ovenpå grøntsagerne på folien. Drys med let hånd salt og peber over, og fordel nogle citronskiver ned over fisken.Fold sølvfolien til en ”konvolut” om hele menageriet, sørg for at alle kanter vender op, og at intet damp slipper ud !Skal i ovn ved 170 grader (varmluft), 185 grader (alm) i 8 minutter pr. 100 gram ! Regn sammen hvor lang tid den skal have ; laves retten til få personer, skal man måske vente, til man er klar med første del af saucen !
Sæt vand over til kartoflerne.
Små runde nye kartofler, helst Samsø, men andet kan selvfølgelig osse bruges, skrubbes, IKKE skrældes, og lægges i allerede kogende vand med en god gang salt. Koger ca. 10-12 min.
Snit forårsløgene i tynde strimler, læg til side.Blåskimmel-osten fin-deles.Ostesauce :
Smørret smeltes i en gryde, mel tilsættes og røres rundt til det ”tykner”, tages af varmen og tilsættes umiddelbart derefter piskefløden i små portioner. Der piskes kraftigt.Gryden sættes tilbage over varmen, og hvidvinen tilsættes.Får lov at ”små”-koge ind, ca. 10 minutter ved middel varme under omhyggelig piskning.Tilsæt osten.Nu må saucen ikke få for meget varme, så bliver den ”stringy” ! Men hold den varm til fisken er færdig. Tilsæt de friske strimlede forårsløg. I sidste øjeblik smages til med en anelse revet muskat.
Serveres på opvarmede tallerkener.
Hej Susanne. Lyder som en
Til Pia : Dét tænkte jeg også