Hjælp til stor julefrokost (80 personer)

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedningstid
10 minutter
Sværhedsgrad
Midt imellem
Serveringer
80 personer
Kategori
Buffet
Jul
Visninger
4024
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
Hjælp til stor julefrokost (80 personer)

Læg mærke til at tilberedningstid og total tid ikke kan beregnes… men ja… indkøb og tilberedning tager timer.
Til 80 personer kræver det overblik, planlægning og forarbejde. Det værste… syntes jeg, er indkøbet. Der skal købes så mange forskellige ting. Det skal siges, jeg ikke går efter tilbud overhovedet. Jeg handler i tre forskellige forretninger… alle lige på vejen.Pris for 80 personer ca. 4000,-
1. butik: Her handles kødet… som er forudbestilt. Prut om prisen… det kan lade sig gøre.
2. butik: Som selvfølgelig er en lavpris butik, i mit tilfælde Lidl. Her handles alt andet på listen (hvis de har)
3. butik: Småting jeg har glemt, eller de ikke havde andre steder.
2-3 personer i køkkenet er nok… hvis man altså kan samarbejde. Del opgaverne ud på forhånd… og for gudsskyld hold arbejdspladsen rydelig og tag opvask, så snart der er noget.Dagen før:
Lav ris a la manden.
Skær sildene i stykker.
Kog hamburgerryggen.
Steg ribbensstegen i ca. en time.
Kog og forsteg medisterpølsen.
Kog og pil æggene.
Rist bacon og champignon til leverpostejen.
Kog kylling fileterne og skær i tern. (Husk gem fond til sovs)
Hæld vandet fra aspargesene.(Gem vandet til sovs)
Skyl glaskartoflerne og lad dem stå i rent vand natten over.
Lad rejer, grønkål, frikadeller stå til optøning i køleskabet.På dagen:
Laves grønlangkålen.
Tarteletfyldet. Der skal bruges omkring 6-7 liter sovs.
Æg skæres i halve og pyntes m. mayo, rejer, caviart og dild.
Sylten skæres i skiver.
Hamburgryggen gives et opkog.
Leverpostej bages med bacon og champignon.
Brunede kartofler.
Ribbensstegen steges færdig.
Frikadeller og medister varmes.
Varm rødkålen.
Ost lægges pænt på fad m. druer og peberfrugter.
Div. andre småting anrettes.Ved servering:
Sild, karrysalat, rugbrød og smør… serveres på bordene.
Derefter skal resten ind på tagselvbord i en lind strøm. Husk ekstra brød på bordet.
1. Tarteletterne… som er pyntet m. tomat og persille.
2. Pyntede æg, sylte m. rødbede og sennep og den varme leverpostej.
3. Medister m. varm rødkål og hamburgerryg m. grønlangkål og brunede kartofler.
4. Frikadeller og ribbensteg m. varm rødkål.
5. Ostefad m. kiks og ris a la mande.
De forskellige ting må ikke komme for hurtigt ind. Tjek efter og sørg altid for bordet ser pænt ud og fadene er fyldte. Lad alle retter blive på bordet til sidst… så det altid ser fyldt ud. Server først ost og ris a la mande, når bordet er ryddet for den varme mad.Opskrift på tarteletfyld: https://www.vildmedmad.dk/tarteletfyldmange-5181/Opskrift på Hamburgerryg m. grønlangkål: https://www.vildmedmad.dk/hamburgerryg-m-groenlangkaal-5182/



Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?