Hjemmebagt brød med bl.a. havregryn og gulerødder

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedningstid
120 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
2 personer
Kategori
Bagværk
Visninger
4678
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
200 g
Rugmel, groft, fuldkornsrugmel
3 stk
Gulerod/gulerødder
300 g
Durummel
25 g
Bagegær
4 tbsp.
Græsk yoghurt 10 %
150 g
Havregryn
1 dl
Solsikkeolie
5 dl
Vand
2 tsk.
Salt, groft
600 g
Hvedemel
Hjemmebagt brød med bl.a. havregryn og gulerødder

De brugte ingredienser afspejler hvad vi havde. Jeg ønskede at gøre hvedebrødene lidt grovere og lidt mindre usunde og med en god holdbarhed – Ved at bruge havregryn, rugmel, yoghurt og gulerødder.
Resultatet blev et dejligt brød.
Opløs gæret i det lunkne vand. Kom derefter havregrynene i og lad det trække, mens gulerødderne rives.
Kom olie, yoghurt og salt i og rør det sammen.
Kom derefter alle de andre ingredienser i og ældt det godt sammen – kom ikke alt hvedemelet i fra begyndelsen (Jeg stopper med at komme mel i dejen, når den ikke klæber på mine hænder).
Lad det hæve i ca 45 min. med et klæde over – sæt skålen et lunt sted.
Ældt “luften” ud af dejen og del det i to lige store klumper.
Rul det til to brød og placer dem på en bageplade og lad det hæve i ca. 30 min.
Rids brødene og pensle dem eventuelt med lidt mælk.
Bages ved 210-220 grader i ca. 30 min.


Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?