- Forberedelsestid
- 20 minutter
- Tilberedningstid
- 120 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 2 personer
- Kategori
- Bagværk
- Visninger
- 4678
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- januar 5, 2011
- 200 g
- Rugmel, groft, fuldkornsrugmel
- 3 stk
- Gulerod/gulerødder
- 300 g
- Durummel
- 25 g
- Bagegær
- 4 tbsp.
- Græsk yoghurt 10 %
- 150 g
- Havregryn
- 1 dl
- Solsikkeolie
- 5 dl
- Vand
- 2 tsk.
- Salt, groft
- 600 g
- Hvedemel
De brugte ingredienser afspejler hvad vi havde. Jeg ønskede at gøre hvedebrødene lidt grovere og lidt mindre usunde og med en god holdbarhed – Ved at bruge havregryn, rugmel, yoghurt og gulerødder.
Resultatet blev et dejligt brød.
Opløs gæret i det lunkne vand. Kom derefter havregrynene i og lad det trække, mens gulerødderne rives.
Kom olie, yoghurt og salt i og rør det sammen.
Kom derefter alle de andre ingredienser i og ældt det godt sammen – kom ikke alt hvedemelet i fra begyndelsen (Jeg stopper med at komme mel i dejen, når den ikke klæber på mine hænder).
Lad det hæve i ca 45 min. med et klæde over – sæt skålen et lunt sted.
Ældt “luften” ud af dejen og del det i to lige store klumper.
Rul det til to brød og placer dem på en bageplade og lad det hæve i ca. 30 min.
Rids brødene og pensle dem eventuelt med lidt mælk.
Bages ved 210-220 grader i ca. 30 min.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.