- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 30 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Forret
Frokost
Hovedret - Visninger
- 4306
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- maj 13, 2011
- 4 stk
- Bagekartofler
- 2 knsp.
- Muskatnød, revet
- 1 tsk.
- Citronsaft
- 1 stk
- Æg
- 1 tbsp.
- Parmesan, revet
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 3 dl
- Hvedemel
- 1 tsk.
- Oregano, tørret
- 5 stk
- Cherry tomater
- 1 tsk.
- Basilikum, tørret
- 3 stk
- Hvidløg, fed
- 4 stk
- Laurbærblade
- 2 stk
- Løg eller zittauerløg
- 1 stk
- Hakkede tomater, konserves
- 1 tsk.
- Sukker (melis)
- 10 stk
- Grønne bønner
- 3 stk
- Peberfrugt, rød og gul
- 1 tsk.
- Chilipulver sød
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 50 g
- Tilbehør: Revet parmesan
- 1 tbsp.
- Olivenolie
Kartoffel-pasta (gnocchi) er en god måde hvis man vil prøve, at lave sin egen hjemmelavede pasta, og den er overraskende let at lave (lidt ligesom at lave en mørdej). Er en rigtig god mættende vegetar-ret, men kan også serveres med kyllingebryst eller små kødboller.
Kartoffel-pasta: Skræl bagekartofler, skær dem i kvarte og kog dem i usaltet vand i ca. 20 minutter. Damp dem tørre og lad dem køle af. Hav et stort fad med bagepapir, drysset med rigeligt mel klar. Bland mel med salt og revet muskat. Mos kartoflerne, kom æg, revet parmesan og lidt citronsaft i. Bland melet i og ælt hurtigt dejen sammen. Kom ud på et bord med mel, del dejen i to og rul ud i lange pølser. Skær dem ud i små skrå stykker (2 cm) og læg dem på fadet med mel. Tryk lidt på dem med en gaffel. Drys mere mel over og stil pasta-stykkerne på køl i en time. Kog dem 6-8 stykker ad gangen, i en stor gryde med kogende letsaltet vand, i ca. 3 minutter. Rør lidt i dem undervejs, så de ikke sætter sig sammen. Når de popper op til overfladen er de færdige. Lad dem dryppe af lidt og kom dem i grøntsagsovsen. Koges lidt med, så de får smag fra sovsen.
Grøntsagssovs: Steg hakkede løg og hvidløg af i olie i en gryde. Tilsæt chilipulver, hakkede tomater, laurbær, oregano, basilikum, salt og sukker. Lad sovsen koge i ca. 30 minutter, kom hakkede peberfrugter, små gulerødder og grønne bønner i, og lad dem koge med i 10 minutter. Smag sovsen til.
Bland pasta-stykkerne i grøntsagssovsen 10 min. før servering og lad retten stå under låg ved svag varme.
Portionsanret i skåle og drys med friskrevet parmesan, eller server som tilbehør.
Har man noget tilovers næste dag, kan man komme revet mild ost over, og gratinere i ovn.
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.