- Forberedelsestid
- 10 minutter
- Tilberedningstid
- 10 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 255 personer
- Kategori
- Tilbehør
- Visninger
- 7703
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- oktober 15, 2010
- 4 stk
- Æggeblomme
- 1 tsk.
- Sennep, dijon
- 250 ml
- Rapsolie
- 2 tsk.
- Salt, groft
- 1 tsk.
- Peber, friskkværnet
- 2 tsk.
- Citronsaft
For at lave mayonnaise kan man piske det med håndkraft, men det er lettest at bruge en røremaskine, stangblender eller håndmikser. Jeg brugte sidste nævnte.
Mængden er ca. 300 ml. Fremgangsmåde:
Kom æggeblommerne i en lille skål, eller en lille røremaskine/blender.
Tilsæt dijonsennep
Pisk grundigt
Tilsæt nogle dråber olie, pisk grundigt i ca. 30 sek. (For hvis den skiller, er det på dette tidspunkt det vil ske.)
Tilsæt langsomt olien lidt efter lidt, eller i en tynd stråle, mens du pisker grundigt. Når mayonnaisen er tilpas tyk, behøver du ikke at bruge mere olie.
smages til med salt, olie og citronsaft, indtil den smager som du syntes den skal.
Kom den færdige mayonnaise i en opbevaringsbeholder som slutter tæt, og opbevar den i køleskabet.
Holdbarheden er ca. 5-6 dage.
NB: Du kan sagtens tilsætte andre krydderier / krydderurter og lave en sandwichcream, eller bruge mayonnaisen i en salat ( hønsesalat, skinkesalat osv)
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.