- Forberedelsestid
- 5 minutter
- Tilberedningstid
- 60 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Jul
- Visninger
- 16389
- Pris pr. Portion
- Skrevet af
- Udgivet den
- december 2, 2019
Vinteren er sæson for at sylte. Du kan bevare en masse vitaminer i grønsager, når du forlænger deres levetid ved at sylte dem. Syltede rødkål er favorit til julemiddagen, hvor det bringer smag til både frikadeller, and, flæskesteg og er uundværligt tilbehør til det kolde julefrokostbord.
Med få og simple ingredienser kan du lave din egen syltede rødkål og imponere venner og familie i december.
- Klargør rødkålen ved at fjerne de yderste blade og skylle den. Skær den ud i små strimler og put alle strimler i en stor gryde
- Hæld eddiken over rødkålen i gryden og lad det simre i 30 minutter (sørg for at rødkålen ikke brænder på undervejs)
- Hæld sukker, saft og salt i massen og lad gryden simre i 30 minutter. Du kan tage gryden af kogepladen, når du synes, den har den konsistens, som du ønsker. Des længere tid den simrer, des blødere bliver rødkålen
- Smag rødkålen til med sukker og salt. Mens nogle personer ønsker den sød, er andre til den mere syrlige smag
- Rengør glas med kogende vand. Hæld den varme og tilsmagte rødkål på de skoldede glas og skru lågene på med det samme. Ønsker du at opbevare den hjemmelavede, syltede rødkål igennem længere tid, kan du bruge atamon til at skylle dine glas med. Dette forlænger holdbarheden af rødkålen
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.